تاريخ مشاوره : جمعه 30/2/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 1/3/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 25
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام وقت بخیر چه برنجی بهتره استفاده كنیم؟؟آیادرسته كه برنجهای پاكستانی ارزش غذایی ندارن؟لطفا راهنمایی كنید؟ ممنون ازشما دكتر محترم
پاسخ : با تشکر از مشاوره : برنج دارای طبع گرم و قابض بوده و از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است،برنج هندی (چنپا)لزوجت کمتر و برنج سرخ فارسی دارای قبض بیشتر و برنج سفید در تغذیه قویتر است . نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون «دهها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما اینها در دو زیرگونه کلی جای میگیرند. دو زیرگونه اصلی شامل برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica میشوند.برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دورة رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسطرس (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) میباشد.
انواع جهانی برنج
تیپ جاوهای
تیپ ژاپنی
نیپ هندی
برنج ایرانی
از تیپها ایرانی میتوان به گرده. صدری( شامل انواع دم سیاه، دم زرد و دم سرخ)، بینام، علی-کاظمی، چمپا و..... اشاره کرد از تیپهای اصلاح نژاد شده و پرمحصول می توان از سفیدرود و خزر نام برد.
برنج پاکستانی در مقایسه با برنج سفید ایرانی از نظر کمی و کیفی ارزش غذایی کمتری دارد.