تاريخ مشاوره : سه شنبه 10/12/1389
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 11/12/1389
تحصيلات : نا مشخص
سن : 19
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : به نظر شما قبل یا بعد از بدنسازی بهتر است چه چیزهایی مصرف کنم؟
پاسخ : باتشکرازمشاوره: دوست گرامی میدانید که انسان در هر لحظه یا دارای حرکات ارادی و یا حرکات غیر ارادی می باشد و بدون این حرکات حیات معنای خود را از دست می د هد.
تمامی حرکات حرارت را افزایش می دهند و موجب کاهش رطوبات بدن می گردند و استراحت رطوبات بدن را باز می گرداند و قوای لازم برای حرکات بعدی را فراهم می آورد. بدون حرکات و فعالیتهای ارادی مانند راه رفتن، دویدن، سخن گفتن و شنا کردن بشر دچار مرگ تدریجی می گردد. ورزش بدن سازی هم بعنوان یک ورزش جهت حفظ سلامتی یک امر ضروری است ،ولی بایستی دانست در هنگام ورزش شکم نبایستی خبلی پر باشد و فرد نبایستی گرسنه باشد.
برای انجام ورزش (ریاضت) سنگین نیازمند برنامه تغذیه مناسب شرایط ورزشی و سن و جنس خود هستید. البته برنامه غذایی شما باید متناسب با مزاج شماهم باشد.گرسنگی و پری معده در هنگام ورزش با توجه به نظر حکما برای سلامتی مضر است
اساس تندرستی بترتیب اهمیت ورزش ،غذا و خواب است .
ورزش حرکتی است تابع اراده ، در ورزش باید تنفس بلند و بزرگ وپی در پی باشد . هر کس بتواند با روش صحیح ومتناسب با اعتدال مزاج ودر وقت مناسب ورزش کند از معالجه بیماریها بی نیاز میشود . البته بشرطی که سایر دستورات بهداشتی را مراعات کند .
انواع ورزش (ریاضت):
1-ورزش غیر ارادی (خود به خود انجام میشود)
2-ورزش ارادی
انواع ورزش ارادی :
1-ورزش کم
2-ورزش زیاد
3-سخت
4-نرمش
5-سریع
6-آهسته
7-معتدل ازنظرسرعت وآهستگی (درسرعت به آهستگی )
8-ورزش معتدل از نظر آهستگی وسرعت (در آهستگی به سرعت)
9-معتدل بین سریع وآهسته وسخت ونرو وکم وزیاد
مضرت ریاضت (ورزش) بر گرسنگی :
ریاضت حرارت غریزی ورطوبت را می گدازد واگر ریاضت زیاد باشد سردی وخشکی تولید می کند . بخصوص در افراد گرم مزاج وصفراوی که ضرری عظیم دارد . ریاضت نابهنگام وبه افراط حرارت غریزی را تحلیل می برد وقوتها را ضعیف می کند ولی ریاضت معتدل وبهنگام حرارت غریزی را تازه واندامها را قوت می بخشد .
مضرت ریاضت(ورزش) بر امتلاء (معده پر) :
ریاضت باید به اندازه باشد اگر مقدار خلط ها بیشتر از این باشد که ریاضت آنها را تحلیل حرارت حاصل از ریاضت خلط ها را بگدازد وتولید تب کند و یا ممکن است در اثر گداختن ،خلط ها به اعضائ دیگر بروند وتولید آماس کنند . در چنین حالتی سکون بهتر از حرکت است . چون ریاضت می تواند فضولاتی که در مدت یکروز از غذا حاصل شده تحلیل برد واگر خلطی بیشتر از یکروز در بدن بماند وغلیظ گردد ریاضت نمی تواند آنرا تحلیل برد و در این حالت ضرر ریاضت بیش از منفعت آن است . وبهتر است ابتدا فضولات را به طریق دیگری از بدن پاک کنند وچه بسا باشد که بدن از خلطها دچار امتلاء باشد واین خلط ها که سرجایشان بودند به قوت ریاضت از جای خود بجنبند وراه نفس ورگها گذرگاههای روح را بگیرند وسبب غش یا مفاجا(مرگ ناگهانی) شوند .
بنابراین توصیه میشود ضمن رعایت موارد فوق برای تامین انرژی در اینگونه ورزشها غذای مناسبی مثل گوشت گوساله و گوشت بره یكساله در برنامه غذای باشد و در بعد از ورزش مصرف شربت عسل توصیه میشود.