تاريخ مشاوره : سه شنبه 4/7/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 5/7/1391
تحصيلات : نا مشخص
سن : 22
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام و خسته نباشید ببخشید از اینترنت برای درمان مگس پران چشم با طب سنتی اسلامی مطالبی نوشته شده آیا میتوان بیماری مگس پران چشم رو از طریق طب سنتی درمان كرد لطفا راهنمایی كنید با تشكر
پاسخ : باتشکرازمشاوره:کاربر گرامی عارضه مگَسپَران گونهای سایههای مزاحم در دید چشمان برخی افراد است.
شخص مبتلا به مگسپران، ذرات کوچک غبارمانندی را جلوی چشمانش میبیند که بالا و پایین میروند و با وجود پلک زدنها همچنان مانند یک سایه کوچک در جلوی چشمها قرار دارند.
مگسپران در حقیقت سایه کدورتهای موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه میافتد و به صورت یک سایه تیره دیده میشود. چسبندگی و ضخیم شدن رشتههای زجاجیه، جمع شدن سلولهای التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در درون چشم میتواند از عاملهای ایجاد مگسپران باشد.
مگسپران در افراد بالای ۶۰ سال، افراد نزدیکبین، افراد با پیشینه جراحی چشمی (بهویژه جراحی آب مروارید) و افرادی که سابقه التهاب داخل چشمی (یوئیت) دارند بیشتر دیده میشود.
مگسپران عارضه بسیار شایعی است و با گذشت سن شیوع آن افزایش مییابد به طوریکه بیش از ۷۰- ۶۰٪ افراد بالای ۶۰ سال مگسپران را تجربه کردهاند.
رشتههای موجود در زجاجیه در بچهها و افراد جوان معمولاً بسیار ظریف است و دیده نمیشود اما با بالا رفتن سن این رشتهها ضخیمتر میشوند و در بعضی جاها به هم میچسبند و باعث ایجاد کدورت میشوند که سایه این کدورت بر روی شبکیه به صورت مگسپران احساس میشود. به علاوه در بسیاری از افراد مسن بخشی از رشتههای محیطی زجاجیه که به شبکیه متصل بوده و از جای خود کنده میشود و به داخل بخشهای مرکزی زجاجیه میافتد. این حالت که آن را (جداشدگی خلفی زجاجیه) مینامند شایعترین علت ایجاد مگسپران است. گاهی اوقات هم وجود التهاب داخل چشمی (یووئیت) سبب تجمع سلولهای التهابی در زجاجیه میشود که باعث ایجاد مگسپران میشود. یک علت دیگر مگسپران وجود خونریزی در داخل زجاجیه است؛ مثلاً در افراد مبتلا به دیابت ممکن است خونریزی خفیف چشمی ابتدا به صورت یک مگسپران دیده شود.
بنابراین برای ارائه یک برنامه درمانی مفید نیاز به تشخیص صحیح علت مشکل است ، پیشنهاد میشود تحت نظر یک طبیب با تجربه اقدام به اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه و دریافت برنامه درمانی کنید.
موفق باشید