تاريخ مشاوره : يکشنبه 28/3/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 21/5/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 23
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام.تا وقتی یادمه بوی بد دهانو داشتم كه البته ناچارا همیشه آدامس میجوم كه این خود به شل شدن بیشتر سر معده ام و رفلاكس بیشتر كمك شایانی كرده است!!!به پزشك كه مراجعه كردم مشخص شد كه معده ام میكروب دارد.مدتی دارو مصرف كردم كمی بهتر شد اما پس از قطع دارو روز از نو و روزی از نو.ممنون كه راهنماییم میكنید
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی بوی بد دهان ،گاهی از فاسد شدن لثه است و گاهی از خرابی دندان که قابل دیدن هستند و گاهی به علت عفونت در سینوسهاست است و علامتش این است که در هنگام ایستادن بیشتر است و نیز حس بویایی کم میشود و آب بینی نیز از حالت عادی خارج میشود و گاهی به خاطر وجود بلغم عفونی است که در معده است و علامتش این است که وقتی چیزی بخورند بویدهان کم میشود. معمولا احساس بوی بد در دهان توسط خود بیمار و یا اطرافیان درک میشود.
قابل ذکر است ، بوی بددهان دلایل متعددی دارد،فکر میکنم تاثیر نامطلوبی که بویبددهان در شخصیت یک فرد میگذارد با هیچ چیز قابل مقایسه نباشد . خاطره بدی که از فردی که بویدهانبدی ازش دیدید شاید ماهها در ذهنتان بماند یا شده که احساس کنید که خودتان دهانتان بو میدهد آیا در این صورت میتوانید با یک شخصیت معتدل و سالمی با اطرافیان ارتباط بر قرار کنید .... مطمعناً پاسخ منفی است .
منشا بوی دهان که تحت هر شرایطی آزار دهنده است عبارتند از:
- بوی موادی که احتمالا در طی روز مصرف کرده باشیم از قبیل سیر، پیاز، سیگار و......
- بوی نامطبوع ناشی از بهداشت دهان و دندان ضعیف .....
- بوی ناشی از حلق و لوزه ها و سینوس های فکی که در کل تحت نام مجاورات دهان و دندان از آنها یاد میشود .
- بوی ناشی از بیماریهای سیستمیک از قبیل آبسه های ریه ، دیابت ،ناراحتی های گوارشی و ...
دوست گرامی اگر عفونت دهان و دندان یا سینوزیت و یا ناراحتی معده و ریه نداشته باشید رعایت موارد زیر مفید است البته رعایت بهداشت دهان و دندان بصورت مرتب لازم است.
1-چای بادرنجبویه و زیرفونروزی 3 استکان
(1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برندهی قوی فشار خون، مقوی
قلب و اعصاب، خونساز، تقویتكنندهی سلولهای مغزی، فوقالعاده آرام بخش است، (گیاه مورد علاقهی حضر علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش،
خوابآور، نشاطآور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بویدهان.
2- حجامت عام و تکرار آن
3- مصرف صبحانه بصورت مفصل و شام سر شب و نهار نصفه
4- مراجعه به دندانپزشک جهت بررسی احتمال عفونت دهان و دندان
برخی مواد خوش بو کننده دهان:
1-چای دارچین:
(چند عدد آسیاب نشده) در یك قوری ( 2 لیوان آبسرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشك، محرك اعصاب، شستشو دهندهی كلیه، دفع رطوبت اضافی بدن، مفرح، تقویت قوه باء، مسكن پادردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بویبددهان، تقویت كبد و معده (تاثیر آن تا 15 سال در بدن میماند)
2-پسته :
طبیعت پوست قرمز روی مغزدر حرارت معتدل و خشک است وپوست سبزبیرونی( که روی پوست سفید صلبی قرار دارد ) ، سرد وخشک است . که مقوی معده ، قابض وبرطرف کننده اسهال ، تشنگی و استفراغ ( قی ) است وجهت خوشبو کردن دهان کاربرد دارد .
3-کرفس :
گرم وخشک و کرفس کاشته شده ، گرم وتر است .باد شکن ، معرق ، مسکن درد و خوشبو کننده دهان است .
4-سنبل الطیب :
خوردن آن با آب سرد دل بهم خوردگی را تسکین می دهد. مدرو قاعده آور است وشکم را می بندد. رطوبت معده را خشک می کندو جهت خوشبو کردن دهان بکار می رود. سوزش معده را تسکین داده ورطوبتهای ناشی از سرما را دفع می کند ومغز را توان می بخشد. مزاج آن گرم است.
5-نارگیل :
برای خوشبویی دهان ،دفع مواد سردودر دستگاه گوارش نافع است.
6-شفتالو :
سرد وتر است. از زردآلو غلیظ تر و محرک بلغم است .
در بین شفتالوها ، آنکه گوشتش از هسته جدا می شود ، هلو نامیده می شود که از بقیه انواع این گونه بهتر است . ملین ، رافع عطش وجهت رفع بویبددهان مؤثر است . خشک کرده آن دیر هضم و در اسهال جمع کننده شکم است .
7-قطره نازیل شبی یک قطره در هر بینی چکانده شود.
موفق باشید