تاريخ مشاوره : جمعه 29/2/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 30/2/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 26
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام و عرض ادب -سوال بنده در خصوص دستگاه گوارش است-عرض شود که من تا قبل از 4 ماه پیش هرگز مشکل گوارشی نداشتم-حدود 4 ماه پیش به دلیل اینکه علایمی چون سوزش بالای معده داشتم به دکتر مراجعه کردم ایشان به من پنتوپرازول تجویز کردند- و چون فعالیت بدنی کمی داشتم و عادت داشتم که یکدفعه حجم زیادی از غذا را بخورم-حالت رفلکس برای من پیش آمده بود که با رعایت نکاتی که دکتر گفتند پس از مصرف 2 بسته 28تایی پنتوپرازول به طور کامل مشکلم از بین رفت -ولی الان حدود 2 ماه است که مشکل دیگری دارم و آن احساس سوزش در یکی دو جای دستگاه گوارش است-این مشکل از موقعی شروع شد که 1وعده غذایی سنگین و تند مصرف کردم چون معده ام عادت نداشت-الان حدود 1 ماه است که با نظر دکتر متخصص- اولتاپ(امپرازول ) مصرف می کنم-البته من در طول روز وعده های غذایی ام را سر ساعت معینی نمی خورم-و چون درسم تمام شده-و به قول معروف بیکارم-زیاد فکر میکنم -و مطمینا این هم بی تاثیر نیست-البته با مصرف این کپسول تا چند روز اصلا مشکلی نداشتم ولی باز با یک ناپرهیزی احساس سوزش برگشت-الان هم بعضی روزها اصلا مشکلی ندارم-بعضی روزها زیر گلویم یک احساسی دارم -یا زیر قفسه سینه یک کم احساس سوزش دارم-انگار معده ام به کم خوری یا مواد غذایی خاص و ساده عادت کرده- یبوست هم ندارم-طبق دستور پزشک حدود 2 هفته دیگر هم باید امپرازول مصرف کنم-ممنون می شوم اگر لطفا مرا راهنمایی کنید اینکه طب سنتی برای حل مشکل من چه دستور غذایی و چه برنامه غذایی و زندگی را پیشنهاد می دهد؟ -از نظر وزن هم لاغر هستم وآدم پرخوری نیستم -پرهیز غذایی هم بسیار می کنم-با تشکر فراوان
پاسخ : باتشکرازمشاوره: کار بر گرامی ، علائم فوق به معنی زخم معده یا اولسر پپتیک هست و برای تشخیص و درمان مناسب به یک طبیب با تجربه مراجعه شود مناسب هست .
زخم معده یا اولسر پپتیک به معنی نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش میباشد . معمولاً بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد در طب کلاسیک امروزه عامل اصلی این زخمها را وجود و تکثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری می دانند که از راههای مختلفی از جمله آسیب به لایه محافظ مخاط موجب ایجاد اولسر پپتیک می شود، لذا درمان اصلی را یک درمان آنتی بیوتیکی می کنند. شیوع این بیماری ۶ تا ۱۵ درصد است.
بسته به محل آسیب مخاطی ما زخم معده یا دوازدهه ( DPU ) (سی سانتیمتر اول روده باریک ) را داریم . زخم معده خیلی اوقات همراه با زخم دوازدهه است و در مردان سیگاری بیشتر دیده می شود. زخمهای معده با سرعت کمتری از زخم اثنی عشر التیام مییابند.
علایم بیماری درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، دژگواری(سوء هاضمه)، و وجود خون در مدفوع (خون پیخالی ) میباشد . معمولاً درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد میشود . دردهای زخم معده کمی بعد از خوردن غذا شروع میشود و دردهای زخم دوازدهه دیرتر .در کودکان، زخم اثنی عشر شایع است.
موارد زیر برای یکماه رعایت شوند
1-صبحانه مفصل و شام سر شب ونهار نصفه میل شود
2-انجیر شبی 7 عدد میل شود
3-زیره سبز بصورت کوبیده روزی 2 قاشق چایخوری با نهار و شام میل شود
4-دمکرده گل گاو زبان روزی 2 استکان میل شود.
5-نرمش و پیاده روی روزی 1 ساعت
6- حجامت عام و تکرار آن
موفق باشید