تاريخ مشاوره : پنج شنبه 4/12/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 7/12/1390
تحصيلات : دانشجوی دکترا
سن : 33
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : لطفا طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل را بفرمایید؟
پاسخ : با سلام
کاربر گرامی
معمولا طرز تهیه هردو نوع سکنجبین شبیه همدیگر هست و بجای عسل شکر مصرف میشود.
سکنجبین معرب سکنگبین(سرکه انگبین) است و به لغت رومی او را اکسومیلی گویند و به فارسی عسل ترشی است زیراعسل را به لغت رومی میلن گویند و اکسو چیزی ترش باشد،و به سریانی خالاد دبسا گویند(صیدنه ابوریحان).
سركنگبین، سركه انگبین، شربتی كه از سركه و شكر درست میكنند.سکنجبین بسته به اینکه برای چه نوع مزاجی مصرف می شود و برای درمان چه نوع بیماری بکار می رود ممکن است با سرکه ،تمرهندی،آب نارنج،آب اترج،لیموترش،سیب ترش،گلابی ترش و یا به ترش تهیه شودو از نظر شیرینی ممکن با عسل،دوشاب انگور وشیره خرما و غیره شیرین گردد و در هر یک از موارد و ترکیب های فوق با نسبت های مختلف بسته به اینکه بخواهند ترش یا شیرین باشد درست می شود.
مثلا اگر سرکه و عسل مساوی گرفته شوند نوشابه ای مایل به سردی بدست می آید که برای تقویت کبد ومعده و انواع تبها و رفع تشنگی مفید است ،درمورد مزاجهای معتدل ممکن است مقدار عسل دو برابر سرکه یا بیشتر باشد،تانوشابه معتدلی حاصل شود.واگر در نظر باشد برای مزاجهای گرم تهیه شود سرکه آن بیشتر و اگر برای مزاجهای سرد باشد عسل آن خیلی بیشتر در نظر گرفته میشود .
و همچنین درمورد بیماریهای مختلفی که در نظر هست با سکنجبین درمان شوندبسته به نوع بیماری ، سکنجبین با تخم گیاهان سرد و یا تخم گیاهان گرم درست میشود.
طرز تهیه شربت سکنجبین بصورت زیر پیشنهاد میشود.
عرق نعنا (2لیوان)+سرکه(1 لیوان)+آب (1 لیوان)= 10دقیقه جوشانده شود+4 لیوان عسل شود=سکنجبین (روزی 5 قاشق در یک لیوان آب (شربت )خنک میل شود)
ضمنا بجای واحد لیوان از واحدهای کوچکتر (استکان)یا بزرگتر هم میتوانید استفاده کنید.
موفق باشید