تاريخ مشاوره : چهارشنبه 28/2/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 31/2/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 24
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام .خسته نباشید. کسی که دارای مزاج سودا است اایامیتواند از غذاهای سرد و تر و گرم وخشک استفاده کند.و غذای سرد وخشک را با مصلح بخورد.
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کار بر گرامی کلا هرکس بایستی برنامه غذایی و عادات و رفتار خود را با توجه به مزاج تنظیم کند، در زیر بعضی ویژگیهای مزاج سرد و خشک ارائه میشود، اما در فصول گرم و نیمه اول سال خوردن غذاهای دیگر همراه با مصلح و رعایت اصلاح مزاج ایرادی ندارد.
آدمهای با مزاج (طبع) سرد و خشک (سوداوی مزاج)
الف - تیپ و ظاهر :
سیاهی پراكنده وغالب پوست ، كدربودن سفیدی چشم ، پرمویی ، لاغری و باریكی وخشكی اندامها
ب - از نظر بازتابهای روانی و رفتاری : علاقمندبه حسابگری ومسائل فنی، همه سونگر-تیزهوش، بهاروتابستان رادوست دارند، كم احساس ومنطقی، میانه رو ومحتاط، كم انرژی ومداومت درانجام كار، تمایل كم به معنویت، ناآرام وهمیشه درفكر، دارای وسواس ونگرانی و دو دلی، بدون توان ریسك، اننتقامجو، منظم، مجذوب نمی شود، خود خور (درون گرا)، فكر و خیال فراوان، بدبین-حساس-نگران، اهل جنجال وجدال، تیزبین وبا دقت همه جانبه ، میل جنسی فراوان-توان جنسی كم، لجباز ویك دنده و پافشاری درانجام كارها
پ-از نظرسازگاری باغذاها :
سازگاربا غذا های تر و اندكی گرمی چون نخودآب، گوشت بره، گوشت مرغ وتخم مرغ اهلی، گندم، لوبیا، بادام شیرین، كشمش، انجیر، خربزه، كنگر، آلوشیرین، چغندر، شیر گوسفند، فندق، شلغم، ترب، آب نارگیل
ج - علایم بیماری دراثر غلبه سودا:
لاغری وتیرگی رنگ وتمایل آن به سیاهی، غلظت خون،سبكی سر، سوزش معده، اشتهای كاذب، ریزش مو، سرفه خشك، جذام، آبریزش، تكرر وسوزش ادراروتیرگی آن، فلج، خواب كم، وسواس، فزونی فكروخیال وبدبینی، سرطان، سكته خواب ورؤیاها توام با وحشت وتاریكی
د- پیشگیری از بروز غلبه خلط :
پیشگیری از بروز پیش آمدهای نامناسب كه تحریك وهیجان رابدنبال دارد، خوردن انجیر وكشمش و دم كرده سنبل طیب+ گل گاوزبان + لیموعمانی