تاريخ مشاوره : سه شنبه 2/8/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 7/8/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 30
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : باسلام من در سن20سالگیمبتلا به عفونت قارجی در واژن شدم مراجعه های زیادی به دکتر متخصص داشتم و انتی بیوتیک ومحلول کولتریمازول وپماد وقرص تجویز شد ولی تا الان بهبود پیدا نکردمباتوجه به اینکه مجرد هستم وراه درمانی دیگری وجود ندارددر تابستان نسبتا خوب هستم ولی در بقیه فصول خیلی حالم بد است خارش وسوزش وخشکی پوست دارم وترشحات چسیبده با واژن وخشک وخیلی اذیت کننده است ایا درمان با داروهای گیاهی وجود دارد یا ممکن است علت ان ازکیست های تخمدان باشد لطفا راهنمایی کنیید باتشکر فروان
پاسخ : باتشکرازمشاوره:کاربر گرامی بیماری عفونت قارچی واژن یا کاندیدیاز نوعی بیماری قارچی است. این بیماری توسط یک نوع قارچ مخمر بنام کاندیداآلبیکانس ایجاد میشود. این قارچ گاهی به شکل غیربیماریزا در دهان، واژن، کشاله ران و زیربغل ودیگر مناطق مرطوب پوست وجود دارد. شایعترین کاندیدیازیس همان بیماری برفک دهان شیرخواران ونوزادان میباشد که نوزاد بعلت عبور از کانال زایمانی وبعلت وجود کاندیدا در آنجا دچار این بیماری میشود.
در بزرگسالان کاندیدیاز اصولا میتواند به دو صورت بیماری پوستی مخاطی یا مهاجم تظاهر کند.
واژینیت کاندیدایی که شیوع بالایی دارد با خارش فرج (ولو) و مهبل، تحریک خارجی و سوزش ادرار مشخص میشود. در معاینه معمولاً دیواره مهبل قرمز و ترشحات سفید دلمهای شکل دیده میشود.
کاندیدیاز در پوست به شکلهای مختلفی بروز میکند که یکی از شایعترین آنها اینترتریگوی کاندیدایی است که بیشتر در کشالهها، زیربغلها، زیر و وسط پستانها، باسن، بین انگشتان دست میتواند رخ دهد. ضایعات در این موارد به شکل قرمزی براق وهمراه پوسته ریزی در حاشیه ضایعات و معمولاً مرطوب و ترشح دار میباشد.(دقت داشته باشید که در بیماریهای پوستی قارچی اصولا اطراف ضایعه فعالتر از وسط آن است). در شیرخواران در ناحیه پوشک کاندیدیازیس میتواند باعث تشدید درماتیت پوشک گردد وتشخیص آن با ضایعات اقماری قرمز رنگ در اطراف ضایعه اصلی میباشد. در این موارد معمولاً قعر شیار کشاله ران نیز دچار قرمزی والتهاب است که دردرماتیت پوشک چنین چیزی وجود ندارد واین ناحیه معمولاً مبتلا نیست. کاندیدیازیس بین انگشتان دست در زنان میانسال ومسن که به مدت طولانی دستهایشان درآب ودر حال شستشو هستند شایعتر است ودر افراد دیابتیک نیز میتواند با شیوع بیشتری رخ دهد.
درمان
الف - در طب کلاسیک : درمان با ضد قارچها است مانند کلوتریمازول، فلوکونازول و آمفوتریسین B.
ب- در طب سنتی : بستگب به نوع سوءمزاج شما دارد که اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه و حجامت عام و کمر تحت نظر یک طبیب با تجربه ضروری هست.
پیشنهاد میشود تا زمان مراجعه به پزشک مخلوط آب و عسل بصورت ولرم با سرنگ داخل واژن روز یکی دو مرتبه ریخته شود
موفق باشید