تاريخ مشاوره : سه شنبه 27/10/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 1/11/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 26
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام من برای دفع بوی بد زیر بغل از زاج استفاده می کنم و تاثیر هم داره زاج رو به صورت پودر می کنم و بعد از حمام میزنم زیر بغل حالا می خواستم بدونم استفاده از زاج از لحاظ پزشکی مانعی نداره گفتم چون جذب بدن میشه شاید ضرر داشته باشه نوزادانی که دچار اسهال و استفراق هستند چگونه درمان میشن برای زردی نوزادان چه کار کنم
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کار یر گرامی توصیه به استفاده از زاج نمی شود ،برای اینكه از بوی بد بدن در امان بمانید باید به رژیم غذاییتان دقت كنید. هم از لحاظ کیفیت سردی و گرمی و هم از جهت خواص مواد غذایی ، برخی از مواد غذایی مثل سیر و پیاز و ادویهها پس از گوارش درون بدن، موادی بدبو تولید میكنند كه میتواند از طریق عرق و یا ریهها دفع شوند و بوی بد بدن و دهان را به وجود بیاورند.
شرایط سن و جنس و مزاجی هم باید مد نظر باشد،دختران نوجوانی كه دوران بلوغ را سپری میكنند باید بیش از دیگران به بهداشت و پاكیزگی پوست خود اهمیت دهند، چون در دوران بلوغ به دلیل افزایش هورمونهای جنسی، ترشحات غدد عرق زیر بغل و اندام تناسلی افزایش مییابد.
استحمام روزانه برای از بین بردن میکروب ها، استفاده از مواد ضد عرق و ضد بو و همچنین تعویض لباس ها به صورت روزانه مناسب ترین راه از بین بردن این مشکل خواهد بود.
گاهی اوقات ممكن است فرد از دئودورانت و اسپری خاص برای جلوگیری از تعرق استفاده كند. داشتن یك رژیم غذایی مناسب نیز در برخی موارد توصیه میشود. در مورد بیماریهای مولد بوی نامطبوع درمان بیماری تحت نظر پزشك توصیه میشود.
معمولا بوی بدن بعد از دوش گرفتن از بین می رود ولی اگر به نظافت لباس ها اهمیت نداده و آنها را زود به زود تعویض نکنید و نشویید عرق شما که روی لباس باقی مانده است در اثر باکتری ها تبدیل به بوی بسیار بد و زننده ای می شود که برای اطرافیان شما ناخوشایند است.
از خوردن غذاهای پر ادویه نیز خودداری کنید
از نظر بهداشتی ،بهترین راه برای فرار از بوی بد بدن، دوش گرفتن و شستشوی قسمتهایی از بدن مثل زیر بغل و كشاله ران است. فراموش نكنید دوش گرفتن با آب به تنهایی بیفایده است چون آب نمیتواند این فرآوردههای بدبو را از روی سطح پوست پاك كند. تنها راه حل، كمك گرفتن از شامپو و صابونها است. این محصولات میتوانند محیط زندگی باكتریهای روی سطح پوست و درون عرق را مختل كرده و آنها را از روی بدن پاك كنند. متخصصان اعتقاد دارند بهتر است از صابونها و شامپوهایبودار استفاده كنید. اگر شما زیاد عرق میكنید و فعالیت جسمانی طولانی در طول روز دارید، باید بیش از دیگران بدنتان را بشویید. فراموش نكنید غدد عرق در شب هم مانند روز فعال هستند بنابراین ممكن است شب قبل دوش بگیرید ولی اگر فعالیت غدد عرق در پوست شما زیاد باشد، هنگام صبح باز احساس كنید لباسهایتان بوی خوبی نمیدهند.
لازم است هر بار كه به حمام میروید و بدنتان را میشویید، تمام لباسهایتان را عوض كنید و لباسهایی تمیز به تن كنید. بهترین روش این است كه در پایان روز به حمام بروید و تمام لباسهایتان را برای شستوشو كنار بگذارید و لباسهایی تمیز بپوشید. دربرخی نواحی مثل جنوب ایران كه آب و هوا گرم و شرجی است، شاید مجبور شوید لباسهایتان را روزی چند بار عوض كنید. توجه به جنس پارچه لباس هم بسیار مهم است. لباسهای نخی و كتانی عرق را بهتر به خود جذب میكنند، در حالی كه لباسهای نایلونی عرق را از سطح بدنتان كمتر جذب كرده و با باقی ماندن این عرق در سطح پوست، بوی بد بدن از راه میرسد. زیر پیراهنهای نخی برای آقایان بسیار موثر است چرا كه عرق را به خود جذب كرده و این عرق میتواند از سطح پارچههای نخی بخار شود.
برای بچه ها باید بعد از معاینه نظر داد و برای زردی هم همین طور است یعنی با توجه به اسهال واقعی و مقدار زردی بدن برنامه درمانی ارائه میشود.
موفق باشید