تاريخ مشاوره : پنج شنبه 11/8/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 12/8/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : آیا در طب سنتی راهی برای غلبه بر احساس بیفایده بودن در زندگی و ایجاد انگیزه برای شروع یک روز خوب و با نشاط وجود دارد ؟
پاسخ : باتشکرازمشاوره :کاربر گرامی برای غلبه بر بیفایده بودن باید خود را بهتر بشناسیم کسی که احساس خوبی نسبت به خود دارد، توانایی ها و استعدادهای خود را می شناسد و نقاط ضعف خود را می پذیرد و سعی می کند که نقاط ضعف خود را تقویت و اصلاح کندو از توانائیهای خود به نحو احسن بهره ببرد. چنین ویژگی هایی نقش خیلی مهمی در یک زندگی شاد و موفق دارد چون کسی که خود و دیگران را دوست دارد در زندگی شاد و خوشحال تر است و کسی که توانایی ها و استعدادهای خود را می شناسد برای موفق شدن تلاش بیشتری می کند و موفق هم می شود.
امروزه به رغم ایجاد تغییرات عمیق فرهنگی و تغییر در شیوه های زندگی، بسیاری از افراد در رویارویی با مسائل زندگی، فاقد توانایی های لازم و اساسی هستند و همین امر آنان را در مواجهه با مسائل و مشکلات زندگی روزمره و مقتضیات آن آسیب پذیر کرده است.
بشر امروز هدف اصلی زندگی را که تعالی و شکوفایی انسان است زیر پا گذاشته و این به دلیل نداشتن شیوه های صحیح زندگی است.
امروزه اکثریت جوامع، جلسات آموزشی مختلفی را برگزار می کنند ولی در مورد شیوه های درست زندگی مهارت های لازم را به مردم نمی آموزند; مردم نیز همه کار می کنند به جز زندگی; برای همه چیز وقت دارند به جز زندگی.
مهارت های زندگی چیست؟
مهارت یعنی توانایی انجام یک کار و مهارت های زندگی آنهایی هستند که به ما کمک می کنند تا زندگی خوب، شاد و موفقی داشته باشیم. برای رسیدن به این زندگی شاد باید مهارت ها و توانایی های مختلفی داشته باشیم; برای مثال باید بتوانیم استعدادها و نقاط قوت خود را خوب بشناسیم و آنها را پرورش دهیم; با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط خوب و صمیمانه ای با آنها داشته باشیم; باید بتوانیم احساسات، آرزوها و خواسته های خود را بیان کنیم; مسائلی را که در زندگی با آنها مواجه می شویم، حل کنیم خوب تصمیم بگیریم; وقتی دچار هیجان هایی مثل ترس، خشم، خجالت یا غمگینی می شویم، با آنها کنار بیاییم و آنها را به شکل درستی ابراز کنیم که به ما و دیگران صدمه نزند. در این جا با یکی از این مهارت ها آشنا خواهیم شد.
مهارت شناخت خود
یکی از مهم ترین عواملی که به ما کمک می کند زندگی خوب و موفقی داشته باشیم این است که خود را بشناسیم، احساس خوبی در مورد خود داشته باشیم و از کسی که هستیم شاد و راضی باشیم. فکر می کنید کسی که احساس خوبی نسبت به خود دارد چه ویژگی هایی را داراست؟ تعدادی از ویژگی های چنین فردی در ادامه آمده است:
- خصوصیات مثبت، توانایی ها و استعدادهای خود را می شناسد و آنها را به کار می گیرد.
- خصوصیات منفی و نقاط ضعف خود را می شناسد، می پذیرد و سعی می کند آنها را اصلاح کند.
- موفقیت ها و شکست های خود را می شناسد، به موفقیت هایش افتخار می کندو از شکست هایش درس می گیرد.
- به خود و دیگران احترام می گذارد.
- برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کند.
- مسئولیت اعمال و رفتار خود را می پذیرد.
در ادامه چند توصیه مفید ارائه میشود که امیدوارم مفید فایده یاشد
1- تواناییهای باالقوه و بالفعل خود را بشناسید و انتظار خود را با انها تنظیم كنید. یعنی اگر تمركز حواس فعلی شما حدود 10 دقیقه است. انتظار فعلی شما فقط 11 دقیقه باشد نه 45 دقیقه و اگر بیشتر از توانایی بالقوه خود انتظار داشتید این رابطه منجر به شكست خواهد شد.
2- شروع به انجام عملی، بسیار مهم و خوشایند است. اما یادتان باشد افرادی كه شروع می كنند شكست هم می خورند. اصولا شكست خوردنها از ان افرادی است كه شروع كرده اند و به دنبال موفقت اند، بازهم به خاطر بسپارید: افراد موفق، شكست را بیشتر تجربه كرده اند . پس ناامید نشوید، هر روز ذهن را با سوالات مطروحه در تمرین بالا برنامه ریزی كنید تا ذهنمان فراموش نكند كه اگر كارهای طول ترم را به موقع انجام ندهد چه ناراحتی هایی را باید تحمل كند؟
3- انعطاف پذیر باشید. با خود دوست باشید. اگر دوست شما به شما بگوید این كار را انجام دادم اما به نتیجه دلخواهم نرسیدم شما چه خواهید گفت؟ حتما راه دیگری را پیشنهاد می دهید كه به ذهن قابل انجام تر می رسد. با خود هم چنین باشید. راه های مختلفی برای رسیدن به موفقت وجود دارد كه به جای اینكه خود را (شكست خورده و ناامید) بخواهیم میتوانیم از انها استفاده كنیم.
4- توصیه میشودمبحث (من اماده ام با مشكلات خود روبرو شوم ) را نیز كه كمك كننده و كامل كننده بحث فعلی است مرور شود.
موفق باشید