تاريخ مشاوره : يکشنبه 29/5/1391
تاريخ پاسخ : دوشنبه 30/5/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : برای اینکه پس از رفتن به رختخواب راحت بخوابیم چه راهکارهایی را ارائه می دهید؟
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی اگر میخواهید بهتر بخوابید علاوه بر موارد رعایت شده در دستورات همکارن بنده به موارد زیر توجه کنید؛
1- پرخوری و کم خوری موجب اختلال در خواب میشود. خوردن یک غذای سبک قبل از خواب به بهتر شدن خواب کمک میکند، در حالی که پرخوری سبب اختلال در سیستم هضم و در نتیجه بیخوابی میشود.
2- کافئین در خواب اختلال ایجاد میکند.
هر نوع غذا و نوشیدنیای دارای کافئین مثل قهوه، کوکاکولا و شکلات سبب بیخوابی میشود، البته در افراد مختلف، تاثیر آن متفاوت است.
3- خوردن چربی به اندازه باشد. خوردن غذاهای خیلی چرب سبب به هم خوردن سیستم هضم و گوارش و در نتیجه بیخوابی میشود.
4- دیر وقت شام نخورید خوردن شام 3 - 4 ساعت قبل از خواب باشد. افرادی که مشکل معده مثل برگشت اسیدمعده و یا ترش کردن دارند، نباید دیر وقت غذا بخورند و لازم است از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنند، زیرا غذای سنگین تخلیه شدن معده را به تعویق میاندازد.
خوابیدن با معده پر، باعث تحریک اسیدها و مایعات معده و روده میشود و آنها را به سمت مری میراند، بنابراین حالت ترش کردن ایجاد شده و سبب ایجاد تغییراتی در خواب میشود. توجه داشته باشد، نوشیدن بیش از اندازه مایعات قبل از خواب نیز مشکلساز است، چون موجب مشکلات گوارشی و غلبه سردی میشود.
5-خوردن شیر و عسل به بهبود خواب کمک میکند. شیر دارای آمینواسیدی به نام تریپتوفان است که تریپتوفان موجب افزایش مقدار داروی مسکن طبیعی در مغز به نام سروتونین میشود. به همین دلیل بیشتر پزشکان نوشیدن یک لیوان شیر قبل از خواب به همراه یک قاشق غذاخوری عسل توصیه میکنند. مخلوط شیر و موز نیز به بهبود خواب کمک کرده و به بدن ویتامین ۶ B میرساند. این ویتامین به تبدیل تریپتوفان به سروتونین کمک میکند.
6- نوشیدن دمنوشهای گیاهی . برخی از انواع گیاهان و داروهای گیاهی نیز به بهبود خواب کمک میکند. بهطور مثال دمکرده بهار نارنج و سنبل کوهی تاثیری شگفتانگیز در این زمینه برجای میگذارد.
پزشکان معتقدند سنبل کوهی سبب آرامش سیستم عصبی و راحتی بافت ماهیچهها میشود، بنابراین دم کردن سنبل در یک قوری چای توصیه میشود. علاوه بر سنبل، چای بادرنج ، و به لیمو نیز به خواب بهتر و آرامتر کمک میکند.
- چای بادرنجبویه و زیرفون:
(1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برندهی قوی فشار خون، مقوی
قلب و اعصاب، خونساز، تقویتكنندهی سلولهای مغزی، فوقالعاده آرام بخش است، (گیاه مورد علاقهی حضر علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش،
خوابآور، نشاطآور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی دهان
- چای به لیمو:
(1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، خواب آور در شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم
جواب سوال دوم: سردی مزاج و محیط سرد میتواند ابتلا به سرما خوردگی را زیاد کند، لذا مصرف گرمیانه ها و پرهیز از خوردن سردیجات و قرار گرفتن در محیط سرد کمک زیادی به سرما نخوردن میکند مثل مصرف دمکرده گل گاو زبان و سنبل طیب
-چای گل گاوزبان و سنبلطیب:
گل گاوزبان (4 قاشق مرباخوری) به اضافهی سنبل طیب (9 قاشق مرباخوری) و 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات
خواص: گاوزبان طبیعت گرم و تر، آرام بخش اعصاب، خوابآور، سردردهای عصبی، دردهای كلیوی، ضد سودا و صفرا، سنبل طیب طبیعت گرم، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع،تقویت قوهباء
موفق باشید