تاريخ مشاوره : يکشنبه 11/2/1390
تاريخ پاسخ : سه شنبه 13/2/1390
تحصيلات : فوق ديپلم
سن : 45
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام جناب دکتر محترم
وقتی خون بدن فردی رو عوض میکنن برای چندمین بار این چه بیماریه برای چیه علتش چیه
این سوال برام خیلی مهم هست لطفا خیلی سریع جواب را بفرمایید
یکدنیا از شما تشکر میکنم
پاسخ : با تشکرازمشاوره :کار بر گرامی اگر منظور شما این است که در چه شرایطی به تعویض خون نیاز است؟ باید گفت معمولا در نوزادان و درزمان ابتلا به زردی این اتفاق می افتد.که در طب کلاسیک در زمان افزایش غیر طبیع و ترس از بروز عوارض اقدام به تعویض خون میشود.
در طب سنتی معمولا با حجامت لاله گوش هم اقدام پیشگیری و هم اقدام درمانی صورت میگیرد البته با اصلاح مزاج مادر و نوزاد و تنظیم تغذیه مادر و نوزاد.
زردی از آن مشکلات شایعی است که اکثر نوزادان بعد از تولد به آن مبتلا می شوند.معمولا ۶۰ درصد نوزادان سالم پس از تولد دچار زردی می شوند و در مواردی که نوزاد نارس باشد این مورد به ۸۰ درصد می رسد. البته اینها مواردی است که زردی ظاهر می شود، ولی در مواردی هم، از آنجا که زردی کم است ، نمی توان آن را تشخیص داد و فقط با آزمایش می توان فهمید که بیلی روبین نوزاد در حد عادی است که این مورد رایج و عادی است .
در اکثر نوزادانی که دچار زردی می شوند حتی آن دسته که زردی آنها از مرحله فیزیولوژیک می گذرد و اعداد زردی در آنها بال است ، بیماری نگران کننده نیست. هر چند لازم است با پزشک مشورت شود. اگر عدد خیلی بالا نباشد و نوزاد چند روز از عمرش گذشته باشد ولی سالم باشد به مادر و پدر توصیه می شود درمان به جای بیمارستان در منزل و زیر دستگاه فوتوتراپی صورت پذیرد.
اگر شدت زردی بالا باشد و عدد آن به سرعت افزایش یابد و والدین نوزاد را سریع به پزشک ارجاع ندهند ممکن است زردی سبب بروز مشکلات مغزی در نوزاد شود. زردی می تواند در برخی مناطق مغز نفوذ کرده و انواع مشکلات مغزی، فلج مغزی یا دیگر مشکلات را پیش آورد. زردی در عین حال که مشکل شایعی است و برای تعداد زیادی از نوزادان رخ می دهد و اگر به موقع درمان شود مشکلی ایجاد نمی کند، چنانچه به موقع درمان نشود، می تواند در درصد پایینی مشکل ساز شود.
مقدار زردی و شدتی که در آن نیاز به تعویض خون پیدا می شود با توجه به سن بچه و نارس یا رسیده بودن او مختلف است . اگر زردی به اعداد ۲۰، ۲۵ یا ۳۰ برسد این نوزادان در معرض احتمال تعویض خون قرار می گیرند و در بیمارستان بستری می شوند. حتی اگر این عدد از یک حد خاصی بالا رفت یا سرعت افزایش زردی خیلی سریع بود یا زمینه بیماری در نوزاد وجود داشت نیاز به تعویض خون پیش می آید. اگر بچه سالم باشد اعداد بالای زردی را می تواند تحمل کند و مشکلی برای او به وجود نمی آید، اما اگر نوزاد دچار عفونت باشد، نارس باشد یا تعادل اسید و باز خون او به هم خورده باشد یا اکسیژن خون در او ناکافی باشد و... نیاز به تعویض خون پیش می آید. به هر حال در شرایطی که نوزاد بیمار است باید سریع تر با زردی او برخورد کرد .