تاريخ مشاوره : يکشنبه 28/1/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 28/1/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 26
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
بنده دچار بیماری ویتیلیگو یا همون پیسی شده ام. البته فعلا فقط بر روی پا و ران و دو نقطه کوچک در آرنجم است. که با نظر یک دکتر غیر سنتی(به نظر ایشان این مریضی کمبود یک نوع ویتامین ب در بدن است که در نتیجه من باید گیاهخوار باشم تا روده بتواند این ویتامین را جذب کند) البته با این رژیم که حدود 1سال بیماری مهار شده و در بعضی جاها کمرنگ هم شده است. یعنی رنگدانه پیدا کرده.
حال به دلیل اینکه می خواهم باردار شوم و واقعا گاهی گیاهخواری یک عذاب است دنبال اینم که ببینم آیا طب سنتی درمانی برای این بیماری دارد. ممنون می شم اگر جواب قاطعی به من بدهید.
و ضمنا بنده بیمارستان رازی هم رفته ام و نظر آن ها نیز همین مریضی است.
پاسخ : باتشکراز مشاوره :اگرمشکل شما برص یا ویتیلیگو هست.لازم است به یک پزشک آشنا و باتجربه طب سنتی مراجعه کنند تا تشخیص دقیق باشد.
درمان پیشنهادی ویتیلیگو
- اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه ضروری هست.
- سركنگبین با یك دوم واحد سركه و یا جلاب ( دو واحد عسل + دو واحد گلاب + پنج واحد آب )
- انجیر یا زیتون روزی 7 عدد میل شود
- ترك سردیها
- داروی موضعی ویتیلیگو 40 تا 80 روز بعد از شروع درمان(از دارو گیاهیها تهیه شود)
- روغن كنجد موضعی جهت ماساژ در نواحی درگیر
- بوئیدن گلاب یا مشك شبها موقع خواب
- حجامت عام بعد از گرم شدن بیمار و تكرار آن در صورت نیاز
• غذاهای سرد
كاهو – شفتالو – سبزی پلو با ماهی – آب غوره – آلو – خوراك مرغ- سركه – انار ترش – زرشك پلو با مرغ – خیار – سیب ترش – ته چین (با گوشت گاو) – اسفناج – توت فرنگی – املت- قارچ – سنجد سالاد كاهو- كدو – زالزالك – دوغ – كلم قمری – نشاسته – نوشابه – پنیر تازه – جو – آبگوشت به (مانند آبگوشت معمولی و به جای سیب زمینی از به استفاده میشود) – تخم مرغابی – برنج – گوشت گوساله – باقلا – آبگوشت همه جوره (بادنجان، قارچ سیبزمینی، پیاز، سیر، گوشت) – گوشت گاو – ماش – آب گوشت كلم سنگی (مانند آب گوشت معمولی به جای سیبزمینی كلم سنگی) مدر و برای دفع سنگ كلیه بسیار نافع است – گوشت اردك – بادنجان – گوشت ماهی – لوبیا – كله – گوشت بز- مغز – ماكارونی – آب گوشت سركه (ماند آب گوشت معمولی و به جای آب سركه ریخته شود) – دل – چلوكباب (با گوشت گوساله و گاو)– كشك بادمجان قره قوروت – آش رشته – ریواس – آش جو – آش سماق و ناردانه – سوپ مرغ – آش ریواس – خورشت بادمجان – آش زرشك – كوكو سیبزمینی – آش غوره – شیر برنج – كباب (گوشت گاو) – سالاد الویه (خیلی سرد) – آب جشمهها – لوبیا پلو ( خیلی سرد) – گوجه فرنگی- كاسنی – كیوی – بامیه – پنیر – كشك – چای – سیب زمینی – زرشك – هندوانه – شاهتوت – ذرت – باقالا – آبغوره – آبلیمو – سماق – سنجد- ساندویچها – تن ماهی – انواع كنسروها – روغن نباتی – انواع سالادها – ماست – سس سفید – قارچ – كدو – كلم قمری – نان جو- نان توست – نان تافتون – دنبلان – میگو