تاريخ مشاوره : شنبه 16/11/1389
تاريخ پاسخ : سه شنبه 19/11/1389
تحصيلات : فوق ديپلم
سن : 45
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : عرض سلام بعضی وقتها دهانم بدمزه میشود وآب دهانم زیاد.درضمن من گرم مزاج هستم. ممنون اگر مرا راهنمایی بفرمایید.
پاسخ : باشکرازمشاوره : دوست گرامی ،مزه دهانتان چه مزه ای شده ؟ آب دهان نشانه سردی است.
یکی از نکاتی که در تغذیه طب سنتی ایران از اهمیت برخوردار است، توجه به مزه غذاها است. معمولا هر مزه از کیفیت خاص برخوردار است :
مزه کیفیت
ترش سرد و خشک
تلخ گرم و خشک
شیرین گرم و تر
شور گرم و خشک
تند گرم و خشک
بی مزه سرد و تر
ترش و قابض:
مواد ترش مانند آبغوره، آبلیمو، سماق، سرکه پس از ورود به بدن سردی وخشکی را افزایش می دهند و هرچه ترشی آن بیشتر باشد سردی و خشکی آنها افزایش می یابد. افراط در استفاده از این مواد تأثیر منفی بر دستگاه تنفسی و عصبی از خود برجای می گذارد و سرفه را افزایش می دهد و افراد سوداوی از مصرف آن صدمه می بینند.
تلخ:
این مواد گرمی و خشکی بدن را افزایش می دهند. خون را رقیق نموده و استعداد خونریزی را افزایش می دهند. شوینده و پاک کننده دستگاه گوارش از مواد زاید بلغمی می باشد.
شیرین:
مواد شیرین گرم و تر هستند. جزء غذاهای اصلی بشر پس از گوشت و نان مناسب قرار می گیرد، البته نباید در مصرف آن افراط کرد سعی کنید از انواع طبیعی من بیشتر استفاده کنید. مومن شیرین است و شیرینی را دوست دارد.
شور:
مواد شور مزه گرم و خشک هستند. نمک طعام در رأس این مواد قرار دارد. به اندازه این مواد بلغم را از بین می برند و اشتها را افزایش می دهند برای سلامتی ضروری و نمک زندگی هستیم.
تند:
گرم و خشک هستند. مصرف این دسته از مواد برای افراد بلغمی گهگاهی مناسب است.
بی مزه:
مواد بی مزه سرد و تر هستند و مصرف بیش از اندازه آنها انرژی بدن و اعضاء را کاهش می دهد.