تدابير و اغذيه
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 604 | جديدترين عضو: nima_shokri | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 17
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم

مطالب در بخش : تدابير و اغذيه


گلاب و شیر برنج دوایی برای درمان بی خوابی
بی خوابی از جمله آزار دهنده ترین اختلالاتی است که ممکن است بر کسی پیش بیاید. اختلال در خواب می تواند سبب بروز اختلالات عصبی شود. این اختلال به روش های مختلف قابل درمان است. مصرف دارو ها و یا تغییر رژیم غذایی می تواند از بهترین راه های درمان این اختلال باشد
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

اگر اضافه وزن دارید میوه را جایگزین شیرینی کنید
مدیرکل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت با بیان اینکه در موقع خوردن آجیل و تنقلات همچنین میوه‌ها تنها از یک نوع مصرف کنیم، گفت: شیرینی‌های ساده مثل نخودچی یا برنجی گزینه‌های بهتری هستند. اگر اضافه وزن دارید میوه را جایگزین شیرینی کنید.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

کدو
کدو با نام علمی CucurbitaL. گیاهی است از خانواده Cucurbitaceae که در کتب سنتی به نام قرع، و گیاه آن یقطین می باشد. به انگلیسی gourd، squash، pumpkin نامیده می شود.

گونه های مختلف کدو شامل:

Cucurbita maxima Duchartre کدوی تنبل

Cucurbita moschata Duchartre کدوی حلوایی یا کدوی رشتی

Cucurbita pepo L. کدو مسمایی

Lagenaria vulgaris ser. کدو قلیایی یا سراحی می باشد.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

گوشت کبک و طب سنتی
مزاج گوشت کبک گرم و خشک در حد متوسط است.

گوشت کبک از لطیفترین گوشتها بوده و هضم خوب و سریع دارد قدرت تغذیه ای آن زیاد بوده و خون سالمی تولید می کند.

گوشت کبک برای افرادی که در دوره نقاهت بیماریها هستند بسیار مفید است.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

تابستان داغ و کاهو
دکتر مجید انوشیروانی
متخصص طب سنتی ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران
====================================


نام علمی کاهو Lactuca sativa است. در مکتب طب حکمی ایران، برگ و ساق کاهو به عنوان غذای دوایی شناخته می شود بدین مفهوم که کاهو هم غذائیت دارد و از آن اخلاط چهارگانه به خصوص خلط خون ساخته می شود، و هم می تواند موجب تغییرات مزاجی در مصرف کننده شود.

طبيعت کاهو سرد و تر در درجۀ دوم است یعنی مصرف مقادیر کم آن نیز در فرد «سالم معتدل المزاج» سردی بخش و تری زا است ولی در این مصرف کم، سردی و تری حاصل از خوردن کاهو آنقدر زیاد نیست که موجب دگرگونی زیان آور در مزاج فرد شود.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

خواص انگور از منظر طب اسلامی ایرانی


با خوردن انگور معده کاملا تخلیه می‌شود، ادرار زیاد شده و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در می‌آید.

خواص انگور از دیدگاه طب اسلامی ایرانی

دکتر حسن اکبری، محقق طب اسلامی ایرانی با اشاره به اینکه انگور دارای مقدار زیادی پتاس و مواد دیگر مثل آهن، ید، منگنز، کلر، فسفر و سیلیس است، گفت: این میوه دارای مقدار زیادی قند، تانن و اسید تارتاریک و غیره است. فروکتوز انگور به طور مستقیم و آسان وارد خون شده و در عضلات و کبد ذخیره می‌شود در حالی که سایر قندها باید ابتدا تبدیل شده و سپس جذب خون شوند. انگور PH خون و مایعات بدن را کم می‌کند و به این روش با سرطان مبارزه می‌کند.

  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

گوشت شتر مرغ
مصرف گوشت شتر مرغ مدتی است که به دلایل مختلف افزایش زیادی یافته و حتما از خواص آن بسیار شنیده اید اما خوب است این نکات را هم از نظر طب ایرانی بدانید:

این گوشت مزاج بسیار گرم و خشکی دارد.
بادهای دستگاه گوارش و سایر نقاط بدن را از بین می برد.
بلغم های اضافه را می شکند و دفع می کند.
در برخی انواع فلج، بی حسی ها و بیماری های اعصاب ناشی از غلبه سردی و تری مفید است.
در دردهای مفصلی مثل سیاتیک، درد کمر و ساق پا که ناشی از سردی باشد مفید است.
در یماری های رحمی که ناشی از سردی باشد مفید است.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

Site_IM_/tandorostan/moslehateghazaee.jpg
دکتر ناصر رضایی‌پور
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران
مدیر رسانه شرکت سیمرغ حکمت ایرانیان
=========================

در دانش طب سنتی ایران، که ارزش و جایگاه والایی برای تغذیه قائل است و نقش تغذیه درست را در نگاهداشت تندرستی و همچنین درمان بیماری‌ها بسیار پررنگ و حیاتی می‌شمارد، برای هر ماده خوراکی، اعم از غذا یا دوا، به «مصلح»هایی اشاره شده است.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

 عناب
مزاج آن سرد و تر به اعتدال است.
صاف کننده خون و مولد خون صالح و نیکو است.
منضج اخلاط غلیظ
نرم کننده ریه و احشا
مسهل اخلاط رقیقه است.
برای رفع خشونت سینه و حلق و صدا ناشی از حرارت و سرفه و درد سینه و انواعی از آسم مفید است.
مسکن التهاب مخصوصا التهاب معده و تشنگی و حدت خون و کبد و گرمی است.
اصلاح کننده فساد کبد است.
نیم رس آن بندآورنده شکم بوده و آشامیدن ساییده آن با دانه جهت زخم روده ها به کار می رود.
ساییده با دانه آن با آب سرد جهت رفع اسهال مفید است.

خوردن آن نفاخ و دیرهضم است.
مقدار مصرف آن در یک روز : حداکثر پنجاه عدد (که معمولا بین 10- 20 عدد کافی است)
مضر معده سرد و تر و نفاخ (مخصوصا زیاد خوردن آن)
مصلح آن شکر و مویز و گلاب است.
مصرف زیاد و طولانی مدت آن در افراد مستعد کاهنده منی و نیروی جنسی، مصلح آن در این حالت عسل می باشد.
جوشانده برگ آن صاف کرده هر روز یک استکان با قدري شکر تا پنج روز متوالی جهت خارش بدن مجرب است.

مصرف روزی یک استکان شربت عناب به ویژه در فصول گرم سال برای افرادی که غلظت خون و امتلای دم (انباشتگی خون در بدن و بیماری های ناشی ازآن)  دارند بسیار مفید است.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

سنتی ایران|هندوانه
هندوانه دارای مزاج سرد و تر است.
رنگ هندوانه در منافع آن تاثیر چندانی ندارد مهم این است که هندوانه کاملا رسیده، شیرین باشد.

موارد استفاده از هندوانه:
مولد خون رقیق است و برای کسانی که خون غلیظ دارند مناسب است.
برای تعدیل مزاج کسانی که در معده و کبدشان صفرا تولید می شود مخصوصا اگر صفرا تولید شده دارای کیفیت بد می باشد مناسب است.
برای تعدیل مزاج افرادی که دارای بدن لاغر خشک و گرم هستند به مراتب بهتر از ترشی ها است. زیرا در استفاده از ترشی ها احتمال بروز ضعف عصب وجود دارد.

بهترین زمان خوردن هندوانه بین دو وعده غذایی یعنی بعد از عبور غذای اول از معده می باشد زیرا بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث فساد هضم و همچنین در حالت ناشتا مخصوصا در هوای گرم و وجود تشنگی مضر است.

مضرات هندوانه:
خوردن هندوانه برای افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد دارند مضر است و در طولانی مدت باعث ضعف هاضمه و ضعف نیروی جنسی و درد مفاصل می شود.

این افراد باید از مصحاتی مانند گلقند، عسل، قند استفاده کنند.

مضرات و موارد منع مصرف هندوانه: 
افرادی که هرگونه مشکلی در طحال دارند باید از مصرف هندوانه پرهیز کنند.
علائم مشکل طحال بعد از خوردن هندوانه عبارتند از :
احساس درد یا نفخ در محل چپ شکم
ایجاد تیرگی در رنگ بدن یا سفیدی چشمان

کسانی که در معده شان خلط صفرا غالب است حتما باید هندوانه را با سکنجبین میل کنند.
مصرف هندوانه به ویژه به تنهایی در افرادی که هرگونه آلرژی یا حساسیت فصلی یا غذایی دارند ممنوع است.

فواید مصرف هندوانه با سکنجبین:
در این حالت آب هندوانه گرفته شده و به آن چند قاشق سکنجبین اضافه می شود. این ترکیب همانطور که گفته شد از ایجاد صفرای اضافه در معده جلوگیری می کند همچنین به عنوان یک بازکننده (مفتح) انسدادهای اندام های مختلف بدن را برطرف می کند از جمله در افزایش ادرار و دفع سنگ های ادراری موثر است. همچنین در برطرف کردن یرقان های ناشی از انسداد مجاری صفراوی به کار می رود.
مصرف هندوانه با سکنجبین باعث خروج اخلاط و مواد سوخته از بدن می شوند که این امر باعث افزایش نشاط و خوش رنگ شدن رنگ پوست و از بین رفتن افکار بد می شود.

برگرفته از مجله درمانگر به قلم استاد محمد عبادیانی
    
 نسخه مناسب برای چاپ
برو به صفحه  [1] 2 3 4 5 6 7 8

[-] كليات مباحث