خوردنی ها و آشامیدنی ها
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 606 | جديدترين عضو: meaebi | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 27
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم

مطالب در بخش : خوردنی ها و آشامیدنی ها


مصرف لواشکهای خانگی برای فصل بهار مناسب است
دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی با بسیان اینکه آجیل مرسوم امروزی ترکیبی از مغزهای با طبع گرم هستند که با افزودن نمک گرمی آنها افزایش می یابد و مصرف آنها در فصل بهار توصیه نمی‌‌شود، گفت: مصرف لواشکهای بهداشتی و خانگی بسیار مناسب فصل بهار است.
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

 نکاتی در مورد «به»
دکتر مجید انوشیروانی
متخصص طب سنتی ایران دانشگاه تهران
======================


1. خوردن میوه به یا دمنوش و ربّ آن با شکم خالی موجب یبوست می شود. اگر «به» یا فرآورده های آن با فاصله کمی بعد از غذا مصرف شوند یبوست آور نخواهند شد، مگر آنکه غذا هم بسیار خشک باشد.

2. میوه به و دمنوش و ربّ آن برای جلوگیری از حالت تهوعی که به معده مربوط باشد بسیار مفید است.
...

3. خانم های بارداری که دچار تهوع صبحگاهی هستند می توانند صبح ناشتا مقداری میوه به را بصورت رنده شدۀ نرم بجوند و فرو دهند، یا مقداری ربّ به (حدود دو تا چهار قاشق غذاخوری) را با نان برشته آهسته آهسته بدون نوشیدنی و چای میل کنند. این ربّ نباید شیرین شده باشد و مزه ملس یا ترش و شیرین مؤثرتر است. نوشیدن دمنوش به بدون قند نیز در طول روز برای کاهش این تهوع در بانوان باردار سودمند است.

4. برای تقویت و سفت کردن بافت لثه و التیام زخمهای دهانی، مضمضه کردن مکرّر با آب به یا دمنوش آن بسیار سودمند است.

5. کسانی که پس از خوردن غذای سنگین دچار تپش قلب یا سرگیجه و صدای گوش می شوند باید علاوه بر تعدیل مقدار و نوع غذا، پس از صرف غذا مقداری به را با پوست آن به صورت رنده شدۀ نرم میل کنند و روی آن نیز آب ننوشند. خوردن یک تا دو قاشق غذاخوری ربّ به نیز به صورت مکیدن آهسته به کاهش این عوارض کمک می کند. مانند مورد 3 این ربّ نباید شیرین شده باشد و مزه ملس یا ترش و شیرین آن مؤثرتر است.

تندرستان
    
 نسخه مناسب برای چاپ


چند نکتۀ کاربردی دربارۀ گل گاوزبان
دکتر مجید انوشیروانی
متخصص طب سنتی ایران، دانشگاه تهران
=======================


1. گاوزبان مورد استفاده در ایران، با گاوزبان مشهور در منابع گیاه درمانی نوین متفاوت است.

2. هر دو جنس و گونۀ گاوزبان کاربردهای مشابهی دارند ولی برخی عوارض در گاوزبان اروپایی (ناشی از آلکالوئیدهای پیرازولیدن) مصرف آن را به خصوص در بیماران کبدی و در زنان باردار محدود می کند.

3. گاوزبان موجود در ایران طبیعت گرم و تر در درجۀ اوّل دارد و از این جهت ایمن شمرده می شود. کیفیت گرم و تر گاوزبان مصرف آن را در فصل پاییز مناسبتر می کند به خصوص برای کسانی که به هر دلیل دچار استرسهای جسمی و فکری و عاطفی زیادی باشند.

4. جوشاندۀ گل گاوزبان برای تقویت قلب و سیستم عصبی، و پاکسازی بدن و قلب از برخی مواد تباه سودمند است. مقدار لازم در یک فرد بالغ عبارت است از 5 گرم در حجم حدود 250 سی سی آب جوش، که باید آرام و ملایم تا حد رسیدن به 150 سی سی جوشانده و سپس با اندکی لیموعمانی یا آب لیموی تازه و تنها اندکی عسل یا نبات میل شود.

5. مصرف گل گاوزبان به تنهایی در افرادی که فشارخون بالا دارند می تواند به شدت مخاطره انگیز باشد. هشدار و زنهار
    
 نسخه مناسب برای چاپ


 زردآلو
ریحانه معینی
پزشک و دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران
دانشگاه علوم پزشکی تهران
dr.moeini@yahoo.com
===========================
نام فارسی :زردآلو
نام علمی:Armeniaca vulgaris Lam
نام عربی:مشمش

گیاه شناسی و اجزای مورد استفاده:

تاریخچه: درختی است که بومی ترکستان و مغولستان می باشد و انواع وحشی آن در چین دیده می شود و از 3 قرن پیش از میلاد پرورش آن در چین رواج داشته است و به چینی آن را هزینگ Hesing می نامیدند. در سده قبل از میلاد به ایران وارد شده است و به زبان پهلوی هلیک، زردآلوک و شفتالوک ارمنیک نامیده شده است. در اوائل قرن اول میلادی یونانی ها و رومی ها توسط ارامنه با آن آشنا شدند و تصور کرده اند که منشا اصلی آن ارمنستان می باشد لذا یونانی ها آن را Melon armeniacon، پلینوس و دیوسکورید Armeniaca نامیده اندکه همین نام علمی جنس قرار داده شده است. لینه این درخت را Prunus armeniaca نامگذاری کرده بود که معنی آن به یونانی قدیم آلوی ارمنی می باشد (1).
  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ

درباره پسته
بهترین انواع آن دارای دانه‌های بزرگ، پوست نازك سفید، پوست بیرونی سبز مایل به بنفشی و مغز سبز و چرب می‌باشد.

طبیعت:
طبیعت مغز آن در دوم، گرم و خشک و دارای رطوبت فضلیه است و طبیعت پوست سبز پسته سرد و خشک است.

- پسته نیروی جنسی را زیاد می‌کند و تولید منی را افزایش می‌دهد.
- پسته تقویت کننده مغز، قلب، باز کننده‌ی انسداد کبد، چاق کننده‌ی بدن، در رفع سرفه و سردی کلیه‌ها مفید می‌باشد.
- پسته برای درمان برخی از انواع سرفه نیز مفید است.
- پوست سبز پسته برای رفع بوی بد دهان، استحکام لثه و برخی از اسهال های خونی کاربرد دارد.
- دم‌کرده‌ی آن برای از بین بردن دل‌به‌هم‌خوردگی و استفراغ و سکسکه استفاده می‌شود.
- همچنین در رنگرزی به کار می‌رود.
- پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است. برای این درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید، آن را در داخل لگنی بریزید و چند دقیقه در آن بنشینید. این عمل باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می‌شود.

- پوست رویی پسته مقوی و آرام‌بخش است و به صورت مربا استفاده می شود و نیز به عنوان بند‌آورنده اسهال مصرف سنتی دارد.

- پسته یک گیاه کبدی است و در تقویت آن مفید است و دارای میزان مس بالایی می‌باشد. (مغز استخوان برای خونسازی نیاز به آهن به همراه مس دارد) به همین دلیل از قدیم در فرمول‌های خونسازی پسته حضور داشته و بیشتر به صورت خام مورد نظر است و شور آن کمتر.

موارد منع مصرف:
مغز پسته به علت چربی زیادی که دارد، برای معده مناسب نیست و کسانی که معده‌ی ضعیف دارند، باید آن را با زرد‌‌آلو بخورند.

آشامیدن سرکه و انار ترش و زردآلوی ترش خشک در برخی موارد کاهنده اثرات سوء آن است.

راضیه رضایی
کارشناس کشاورزی ( گرایش باغبانی)

تندرستان
    
 نسخه مناسب برای چاپ

قارچ
قارچ که امروزه به عنوان یک منبع مهم پروتئین معرفی می ‏شود و گرایش زیادی به مصرف آن وجود دارد، از دیدگاه طب سنتی ایران جزء غذاهای غلیظ شناخته می ‏‏‏شود. غذای غلیظ غذایی است که در بدن خون غلیظ تولید می‏ کند. همچنین مصرف قارچ باعث ایجاد سده یعنی انسداد در مجاری مختلف بدن به ویژه کبد می‏ شود و مصرف زیاد آن از اسباب بیماری‏هایی مثل سکته، فالج و قولنج شناخته شده است.
برای کاهش عوارض این ماده مصرف ادویه‏ های گرم (متناسب با مزاج افراد) توصیه شده است.
    
 نسخه مناسب برای چاپ

بادام...
گرم و تر است و بعضی معتدل دانسته اند.
خوراکی است که در تمام طول عمر می توان از آن استفاده نمود.

1. حافظ جوهر دماغ (مغز) می باشد که در اثر فعالیت نفسانی به تحلیل می رود و از آن خرج می شود، همانند حار غریزی که در طول زمان نقصان می یابد. (زعفران و مصطکی: معین حار غریزی)

2. افراد دچار کم خونی، افراد دارای ضعف استخوان، کسانی که نگران استئوپروزند و همچنین خانمها بعد از یائسگی به ترتیب زیر می توانند از بادام استفاده کنند:
• 10 عدد بادام شیرین که پوستش را گرفته باشند با کمی آب و عسل در مولینکس مخلوط کرده و چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنند، صبح و شب (هر بار 10 عدد) از این ترکیب میل نمایند.

3. افرادی که خلط لذاع (سوراننده) در معده و روده دارند و دچار زحیر (دل پیچه همراه دفع مخاط) می شوند بادام را در رژیم غذایی خود بکار ببرند زیرا لذاعیت روده ها را از بین می برد و ورم روده را کم می کند:
• آش ماش با مغز بادام، فرنی با مغز بادام، حریره بادام

4. ذر کولیت با یبوست که مدفوع پشکل مانند دارند بادام داخل غذاها بسیار مفید است.

5. امولسیون بادام: پوست آن را گرفته با آب و عسل مولینکس و استفاده نمایند.

6. شربت بادام: 400 گرم از ترکیب بالا را با عسل یا شکر و لیمو یا گلاب مخلوط نمایند. در تابستان آنرا سرد کرده و میل کنند که موجب تفریح و ایجاد خون سالم می شود.

بر گرفته از کتاب آبدست طبیب
استاد محمد عبادیانی
    
 نسخه مناسب برای چاپ

فندق

فندق

کمی گرم است. جزء تنقلات مفید است و چقدر خوب است که فرزندان خود را به مصرف تنقلات اینگونه

مانند من و پسته و بادام و نخودچی و کشمش عادت دهیم. البته مقدار عمده ای نیز پدر و مادرها در این

موضوع نقش دارند ولی می توانند با برنامه ریزی صحیح عادات صحیح غذایی در فرزندان خود ایجاد نمایند.

تقویت کننده روده می باشم و دستگاه تنفسی افراد سرد مزاج را تقویت می کنم این افراد از من بیشتر

استفاده کنند.

    
 نسخه مناسب برای چاپ

شکر

شکر

گرم و تر است. اخلاط خوب از آن حاصل می شود و چاق کننده می باشد. برای بیماران سوداوی مفید است

ولی استفاده بیش از اندازه آن برای افراد گرم مزاج مناسب نمی باشد. انرژیها را افزایش می دهد. مصرف

شکر با شیر و کمی زعفران و همچنین با لعاب برنج، غذا و دوای خوبی برای افراد سوداوی مزاج است.

    
 نسخه مناسب برای چاپ

زعفران

زعفران

خیلی گرم است و قوای قلبی و مغزی را افزایش می دهد. آقای دکتر ابریشمی با نوشتن کتاب

« زعفران » خدمت بزرگی به این گیاه بومی ایران واهالی محترم تربت حیدریه، استان خراسان و دیگر

ایرانیان نموده است، دستشان درد نکند و همواره پر نشاط  و انرژی باشند. برای افراد سرد مزاج

گهگاهی مصرف من به مقدار کم همراه با غذا مفید است و ذهن آنان را روشن می کند و

حافظه شان را افزایش می دهد. افرادی که از افسردگی و غم و اندوه بیش از اندازه رنج می برند

سعی کنند از من که نشاط آور هستم بخصوص شربت من بیشتر استفاده کنند و از غذاهای سوداوی

بخصوص بادمجان و عدس و سوسیس کالباس و قارچ و گوشت مانده پرهیز نمایند ان شاء ا... در بهبود آنان

موثر خواهد بود. متاسفانه یا خوشبختانه نوع تقلبی من که نام آن گل کافشه می باشد بعلت ارزان بودن زیاد

مصرف می شود، متاسفانه از این جهت که گل کافشه با من فرق دارد و خواص، متفاوت است ولی خوشبختانه

از آن جهت که این نوع تقلب مانند تقلبهای دیگر صدمه به مصرف کننده خود وارد نمی کند. گل کافشه به مقدار

قابل توجهی گرم است و تقویت کننده کبد و قوای جنسی مردان می باشد. برای پخت سریع گوشت و نرم شدن

آن از کافشه استفاده نمایید.

    
 نسخه مناسب برای چاپ
برو به صفحه  [1] 2 3 4 5 6 7 8

[-] كليات مباحث