مزاج گوشت کبک گرم و خشک در حد متوسط است.
گوشت کبک از لطیفترین گوشتها بوده و هضم خوب و سریع دارد قدرت تغذیه ای آن زیاد بوده و خون سالمی تولید می کند.
گوشت کبک برای افرادی که در دوره نقاهت بیماریها هستند بسیار مفید است.
همچنین
جهت فلج و لقوه (فلج صورت) ناشی از غلبه سردی
بیماری های ناشی از غلبه سردی در مغز، سینه، قلب، معده و کبد
رفع یبوست
ازدیاد نیروی جنسی
چاق کردن بدن
مفید است
ضرر: در افراد گرم مزاج و هوای گرم و شهرهای گرمسیر چندان مناسب نیست.
مصلح آن در این شرایط سکنجبین و ترشیها است.
چون گوشت آن سفت است بهتر است بلافاصله پخت نشود و مدتی در هوای آزاد بماند