مواردی که برای کاهش بوی بد دهان به ویژه در ایام روزه داری باید در نظر داشت:
در افراد گرم مزاج پرهیز از مصرف غذاهای بسیار داغ، تند و ادویه دار مهم است زیرا این مواد باعث خشک شدن بیشتر دهان و افزایش بوی دهان می شود این افراد بهتر است از موادی مثل آبغوره، سماق، زرشک و آبلیمو و آش آلو و برگه زردآلوی خیسانده استفاده کنند. میوه هایی مثل انار، گلابی و به نیز موثرند.
اما افراد با معده بلغمی ابید از مصرف مواد غذایی چرب ، آبکی و سنگین مثل آش رشته ماکارانی و لازانیا پرهیز کنند. داروی گیاهی گلقند و غذاهای حاوی کرفس برای آنها مفید خواهد بودو همچنین مویزی که هسته آن خارج شده و به جای آن پودر مورد پر شده مفید است این افراد از ادویه هایی مثل دارچین، شوید، میخک و زعفران در غذاها استفاده کنند. نوشیدن شربت ماءالعسل و خوردن زنجبیل به صورت دم کرده و یا ادویه غذا نیز مفید است.