مواردی که برای کاهش بوی بد دهان به ویژه در ایام روزه داری باید در نظر داشت:
در افراد گرم مزاج پرهیز از مصرف غذاهای بسیار داغ، تند و ادویه دار مهم است زیرا این مواد باعث خشک شدن بیشتر دهان و افزایش بوی دهان می شود این افراد بهتر است از موادی مثل آبغوره، سماق، زرشک و آبلیمو و آش آلو و برگه زردآلوی خیسانده استفاده کنند. میوه هایی مثل انار، گلابی و به نیز موثرند.
اما افراد با معده بلغمی ابید از مصرف مواد غذایی چرب ، آبکی و سنگین مثل آش رشته ماکارانی و لازانیا پرهیز کنند. داروی گیاهی گلقند و غذاهای حاوی کرفس برای آنها مفید خواهد بودو همچنین مویزی که هسته آن خارج شده و به جای آن پودر مورد پر شده مفید است این افراد از ادویه هایی مثل دارچین، شوید، میخک و زعفران در غذاها استفاده کنند. نوشیدن شربت ماءالعسل و خوردن زنجبیل به صورت دم کرده و یا ادویه غذا نیز مفید است.
برخی انواع بدبویی دهان ناشی از ریزش مواد نامناسب از سر به معده است که مربای آمله و هلیله برای این منظور مناسب اند.
یکی از دلایل بوی بد دهان رفلاکس معده به مری است که باید به شکل اساسی درمان شود مربای آمله، و مربای به نیز در این درمان موثر هستند.
مسواک زدن بعد از صرف سحری بسیار ضروری است، کسانی که دچار پوسیدگی و چرک خونریزی از دندانها هستند می توانند از این خمیر دندان استفاده کنند:
گلنار: 20 گرم
مازو 20 گرم
کندر 15 گرم
فوفل 15 گرم
سماق 30 گرم
تخم گشنیز 5 گرم
همه این مواد باید کاملا نرم پودر شود مسواک را خیس کرده و به این پودر زده و مسواک کرد.
یبوست یکی از علل بوی بد دهان است که باید برطرف شود.
اختلالات قاعدگی نیز از علل مهم بوی بد دهان در زنان است.
نگه داشتن چند دانه میخک (نوعی گیاه دارویی که با گل میخک تزیینی متفاوت است) در دهان پس از وعده افطار یا سحر نیز کمک کننده است.
پاشیدن کمی زنیان یا رازیانه هم بر روی نان و یا همراه با شکر به ویژه برای معده های سرد مفید است.
دم کرده بادرنجبویه یا مصرف آن به صورت شربت یا جویدن تازه آن هم مفید است.
سیگار نیز از عوامل اصلی بوی بد دهان است.
برگرفته از مقاله «پیشگیری از بوی بد دهان در روزه داران از دیدگاه طب سنّتی ایران»
تندرستان