یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، انواع فست فودها و ضعف سیستم هضم سبب ایجاد صداهای شکمی ( قراقر) در افراد می شود، تصریح کرد: پرهیز از مصرف این نوع از غذاها وصرف غذا با حجم کم در وعده های غذایی معین و منظم و دست کشیدن از خوردن غذا قبل از سیری کامل موجب تقویت دستگاه هاضمه و به دنبال آن کاهش نفخ، قراقر خواهد شد.
دکتر ریحانه معینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: در طب سنتی ایران به صداهایی که در دستگاه گوارش بوجود می آید، قراقر گفته می شود و در اثر مصرف موادی رخ می دهد که سبب تولید باد در شکم می شوند.
وی افزود: در صورتی که با وجود تلاش دستگاه گوارش باد ایجاد شده در شکم، از راه دهان و از راه مقعد دفع نشود در شکم به گردش درآمده و موجب تولید صدا می شود. بطوریکه باد بوجود آمده در شکم حبس شده و با حرکت در طول روده ها به ویژه هنگام عبور از روده کوچک تولید صدا می نماید.