عنوان خبرسالکی‌ها و زالودرمانی
(شاخه: طب مکمل و جایگزین)
ارسال شده توسط طبيب ايران زمين
پنجشنبه 30 خرداد 1392 - 12:17:36


سالکی‌ + زالودرمانی ؟!


مبتلایان به سالک، برای درمان بیماری خود، از مصرف داروها و روش‌هایی مانند زالودرمانی که به عنوان طب سنتی و از سوی برخی افراد غیرمتخصص و غیرمتعهد صورت می‌گیرد، جدا خودداری کنند.


سالک و زالودرمانی

وحید مشایخی، متخصص پوست و عضو مرکز تحقیقات بیماری های پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:

«سالک، بیماری عفونی مزمن پوست است که انگل تک سلولی از جنس «لیشمانیا» موجب بروز آن می شود و پشه خاکی به پوست انسان تلقیح می کند، اما امکان انتقال بیماری به طور مستقیم از یک فرد به فرد دیگر وجود ندارد.

 




این پشه می تواند بیماری سالک را بین انسان ها و بین انسان و حیوان ها منتقل کند و موجب ادامه و گسترش بیماری در جامعه شوند.

 

اغلب موارد گزش هنگام شب و بعد از غروب آفتاب اتفاق می افتد، یعنی زمانی که پشه ها از استراحتگاه خود خارج شده اند و برای تغذیه از خون انسان به پوست حمله می کنند و این در حالی است که علائم بیماری، بسیار آهسته و بین دو هفته تا دو ماه پس از گزش ظاهر می شود.

 

در شب های گرم تابستان که پوشش هنگام خواب کمتر است، هر جایی از بدن ممکن است گزیده و مبتلا شود و بیشترین زمان فعالیت پشه ها، فصل تابستان است.

 

نشانه های سالک عبارتند از دانه های قرمز بنفش رنگ که رشد تدریجی دارند و بعضا قسمت مرکزی آنها زخمی می شود و کروت و کبره می بندد؛ ضایعات پوستی اغلب در صورت، دست و ساعد یا پشت پاهاست؛ یعنی نقاطی که برای گزش در دسترس پشه هاست.

 

ضایعات سالک به طورمعمول در 80 تا 90 درصد موارد با به جا گذاشتن اسکار (جای زخم) طی شش تا دوزاده ماه به آهستگی از سوی سیستم ایمنی و ترمیم بدن بهبود می یابند.

 

با درمان های استاندارد بیش از 80 درصد موارد بیماری بهبود می یابد و طول دوره درمان بسته به روش درمانی بین 20 روز تا دو ماه است.

 

درمان طبی با داروها و روش های استاندارد شده می تواند دوره بیماری را کوتاه کند، عوارض وجود یک زخم مزمن در سطح پوست و میزان اسکار را کاهش دهد و مهم تر این که امکان انتقال و ادامه بیماری را در جامعه کمتر کند.

 

دو اقدام اساسی برای کنترل بیماری شامل از بین بردن محیط زندگی پشه و جلوگیری از گزش پشه با انتخاب محیط مناسب خواب (توری بر پنجره ها و پشه بندها) و پوشش سطح پوست بدن است.»

 

در ادمه مطلب هم نکاتی را در مورد روش زالودرمانی برایتان می گوییم.

 

زالودرمانی چیست؟

علی رغم اینکه برخی از انواع زالو فوق العاده خطرناک و بیماری‌زا هستند، امروزه گونه های متعددی از زالوها وجود دارند که اثرات درمانی جالب توجهی دارند.

سالک و زالودرمانی

زالو درمانی به استفاده از زالو برای درمان برخی بیماری‌ها مانند خون‌رسانی دوباره به مناطقی از بدن که عروق وریدی آسیب دیده و یا بسته شده‌اند، استفاده می‌گردد.

 

البته منظور از این مبحث، زالوهای طبی هستند که مشخصه آنها نوارهای سبز زیتونی تا سبز لجنی در پشت آنها است. زالوهای سیاه رنگ یا سرمه ای رنگ و یا زالوهای بسیار درشت ( بزرگ تر از 12 سانتی متر) اغلب نامناسب و خطرناکند.

 

به گفته ابن سینا «از زالوهایی که کرک‌ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید، زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه‌های بدخیم خواهید شد. از زالویی استفاده شود که در آب‌های خزه‌دار که محل زیست قورباغه‌هاست رشد و نمو کرده و نه زالویی که در آبهای گل‌آلود سیاه بوده‌است» که احتمالا این برحذر داشتن در استفاده از برخی زالوها به دلیل این باشد که این انواع احتمالا ناقلان بهتر برای بیماری‌ها هستند.

 

ماده ضد انعقاد خونی به نام هیرودین در بزاق زالو موجود است که موجب رقیق شدن خون، باز شدن عروق بسته و بالطبع افزایش خون رسانی و اکسیژن رسانی به بافت ها می شود.

 

امروزه در تحقیقات جدید ثابت شده است که این ماده پس از عمل جراحی آنژیوپلاستی قلب و بطور کلی در بیماری های کرونری قلب، می تواند نقش موثری ایفا کند و خطر جراحی و حملات قلبی را به حداقل کاهش دهد.

 

پیش بینی می شود حداقل صد نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو ترشح می شود. اکنون در تعداد زیادی از کلینیک های معتبر اروپا و آمریکا از زالو برای رقیق شدن خون متعاقب آنژیوپلاستی قلب، گرافت های پوستی و پیوند اعضا (برای تسریع خونرسانی موضعی و پیشگیری از انعقاد خون در عروق)، واریس، ضایعات پوستی و زیبایی پوست و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن، استفاده طبی به عمل می آید.

 

زالو از یک سو خون آلوده و فاقد اکسیژن را تخلیه می کند و از سوی دیگر بزاق خود را که حاوی ماده ای ضد انعقاد و احتمالا بیش از صد نوع ماده بیواکتیو دیگر است به محل تزریق می کند، یعنی دو عمل تصفیه خون و رقیق کردن خون را همزمان انجام می دهد و بالطبع این خون سالم سازی شده، به کنترل عفونت ها و عملکرد بهتر سلول های دفاعی خون و سیستم ایمنی و افزایش اکسیژن رسانی بافت ها منجر خواهد شد.

 

در زمان حاضر در شهر تهران در برخی بیمارستان های فوق تخصصی، جراحان مشهور و صاحب سبک، در جراحی های ترمیمی خود از زالو درمانی کمک می گیرند.

 

بر اساس مقالات پزشکی داخل و خارج کشور برخی سرطان های بدخیم نظیر ملانوما، اگزمای پوستی، سکته های مغزی و قلبی، فشار خون، سلولیت، کمر درد و دردهای سیاتیکی، آرتروز زانو،‌ مشکلات شنوایی، زخم معده، هماتوم، ضعف اعصاب و وسواس از جمله بیماری هایی محسوب می شوند که می توانند با زالو درمان شوند.

 

هشدار

البته در انتها متذکر می شویم که زالودرمانی باید در مراکز مجاز و معتبر و توسط افراد متخصص در این کار انجام شود، در غیر این صورت انجام آن توصیه نمی شود.


تبیان




این خبر از طرف طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
( http://tabib-khorasan.ir/news.php?extend.4128 )