عنوان خبرسایت مزاج شناسی
(شاخه: مشاوره هاي عمومي طب سنتي)
ارسال شده توسط طبيب ايران زمين
سه شنبه 10 ارديبهشت 1392 - 21:11:57


مشاور :
دکتر جوادي
تاريخ مشاوره : شنبه 7/2/1392
تاريخ پاسخ : سه شنبه 10/2/1392
تحصيلات : ليسانس
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام خدمت آقای دکتر اینجانب طبق سایت مزاج شناسی فهمیدم که مزاجم سوداوی است بسیار نهی شدم از خوردن خوراکی های سرد مثل ترشی و آلوها و خیار و ..که واقعا دوست داشتنی هستن و اگه رعایت نکنم گفته شد که دچار بیماری هایی میشم که درست بود . چون من نیمی از اون بیماری های رو با این سن گرفتم سوالم : میشه که من غذاها و خوراکی های سرد رو با چیزهای گرم بخورم که خنثی بشن؟یا بعداز خوردن سردی ها مثلا عسل یا نبات داغ بخورم ؟
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی در طب سنتی ،اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه در برنامه های با هدف حفظ سلامتی و تدابیر درمانی خیلی موثر است.مواد غذایی با توجه به خواص و طبیعتشان به افراد توصیه میشود بنابراین موارد زیر جهت اطلاع بیشتر ارائه میشود.


اقلام و اغذیه مضر و خطرناك

روغن نباتی / روغنهای مایع / كره‌ی گیاهی و مارگارین / نوشابه / سس مایونز / گوشت گاو و گوساله / سوسیس و كالباس / پیتزا و همبرگر

• پرهیز غذایی

• گروه اول : اغذیه‌ی فوق‌العاده مضر – (به هیچ وجه مصرف نشود):

1-روغن نباتی 2- روغن مایع 3- كره‌ی گیاهی 4- نوشابه 5- گوشت گاو و گوساله 6- سیگار 7- سس مایونز 8- ماكارونی 9- سوسیس و كالباس 10- موز 11- پیتزا و همبرگر 12- پفك و چیپس

• گروه دوم: اغذیه‌ی مضر (حتی المقدور مصرف نشود):

1- قند و شكر 2- لبنیات پاستوریزه 3- گوشت مرغ (ماشینی) 4- شیرینی قنادیها 5- آدامس 6- شكلات و كاكائو7- بیسكویتها و آب نباتها 8- نان فانتزی (باگت) 9- تخم مرغ (ماشینی) 10- سركه و آب – غوره‌ی شیمیایی (كارخانه‌ای) 11- آب لیمو و رب شیمیایی (كارخانه‌ای) 12- بستنی كارخانه‌ای 13- كشك و آب میوه‌ی شیمیایی (كارخانه‌ای) 14- كنسرو و كمپوتهای كارخانه‌ای 15- نان سفید (لواش و بربری و تافتون) 16- چای پررنگ 17- برنج


• غذاهای معتدل

نان فطیر – نیمرو – نان فرنی – سبزی خوردن – شیر تازه – كوفته (با گوشت گوسفندی)- شیر ترش – آبگوشت شیر (مانند آبگوشت معمولی به جای آب، شیر استفاده شود) – گوشت بره – آبگوشت لپه (سیب زمینی، پیاز، لیمو عمانی، لپه، گوشت گردن) – گوشت مرغ خانگی – دست و پاچه بال و گردن مرغان – خاكشیر – بادام – آش زیره و شله بریان – آب باران مناطق کوهستانی – انار شیرین – زرد آلو – به – خرمای نیم رسیده – بنفشه – شیب شیرین – كوكوسبزی – آبگوشت بزباش (گوشت گردن، دنبالچه، سبزیهای: تره، جعفری، شنبلیله، پیاز، سیر، سیب‌زمینی، نخود، لوبیا) – فرنی

• غذاهای سرد
كاهو – شفتالو – سبزی پلو با ماهی – آب غوره – آلو – خوراك مرغ- سركه – انار ترش – زرشك پلو با مرغ – خیار – سیب ترش – ته چین (با گوشت گاو) – اسفناج – توت فرنگی – املت- قارچ – سنجد سالاد كاهو- كدو – زالزالك – دوغ – كلم قمری – نشاسته – نوشابه – پنیر تازه – جو – آبگوشت به (مانند آبگوشت معمولی و به جای سیب زمینی از به استفاده می‌شود) – تخم مرغابی – برنج – گوشت گوساله – باقلا – آبگوشت همه جوره (بادنجان، قارچ سیب‌زمینی، پیاز، سیر، گوشت) – گوشت گاو – ماش – آب گوشت كلم سنگی (مانند آب گوشت معمولی به جای سیب‌زمینی كلم سنگی) مدر و برای دفع سنگ كلیه بسیار نافع است – گوشت اردك – بادنجان – گوشت ماهی – لوبیا – كله – گوشت بز- مغز – ماكارونی – آب گوشت سركه (ماند آب گوشت معمولی و به جای آب سركه ریخته شود) – دل – چلوكباب (با گوشت گوساله و گاو)– كشك بادمجان قره قوروت – آش رشته – ریواس – آش جو – آش سماق و ناردانه – سوپ مرغ – آش ریواس – خورشت بادمجان – آش زرشك – كوكو سیب‌زمینی – آش غوره – شیر برنج – كباب (گوشت گاو) – سالاد الویه (خیلی سرد) – آب جشمه‌ها – لوبیا پلو ( خیلی سرد) – گوجه فرنگی- كاسنی – كیوی – بامیه – پنیر – كشك – چای – سیب زمینی – زرشك – هندوانه – شاهتوت – ذرت – باقالا – آبغوره – آبلیمو – سماق – سنجد- ساندویچها – تن ماهی – انواع كنسروها – روغن نباتی – انواع سالادها – ماست – سس سفید – قارچ – كدو – كلم قمری – نان جو- نان توست – نان تافتون – دنبلان – میگو


• غذاهای گرم

تخم مرغ خانگی – حلیم – نخود آب و آب گوشت – فسنجان – بریانی – قلیه ماهی – كره – گلابی – انگبین (عسل) – مربا – گوشت – آهو- فالوده – خامه – گوشت خرگوش – آب شور- رنجبیل – توت سفید (شیرین) – آبگرم – آبگوشت زیره (مانند ‌آب گوشت معمولی + لیمو عمانی+‌‌ آلو + زیره‌ی فراوان) – گل سرخ – انجیر- مغز بادام شور- رطب گرم و مقوی- مسهل بلغم و سودا – كرفس – انجیر خشك – ترخون – گردو – آبگوشت نخود (گرم مقوی)- نعناع – گندم – ترتیزك – مغز بادام شیرین – آبگوشت مغز دانه‌ها (گوشت قلوه‌گاه + سینه+ بادام، پسته، گردو+ سیب‌زمینی) – نخود – سوسن – تره – پیاز – نیشكر- سیر – پسته – آبگوشت خربزه (مانند آب گوشت معمولی و به جای خربزه) – زردك – فندق – زیتون سیاه – نبات – نمك- گلاب – گوشت گنجشك – چلوكباب (با گوشت گوسفندی) – گوشت بلدرچین – گوشت خروس – گوشت شتر – گوشت كبوتر – قیمه – گوشت ماهی شور – خاگینه – دارچین – فلفل – نارگیل- ریحان – ارده – شیره انگور – قهوه – گردو – كدو حلوایی – زیره سیاه بادام زمینی – زرد چوبه – شلغم – روغن حیوانی – سیاهدانه – خربزه – كنجد – كاكائو – شكلات – نسكافه – سرشیر – حلوا ارده – شكلات صبحانه – كنگر- مرصع پلو – فلافل – دنبه – روغن زیتون – روغن هسته زیتون – میوه زیتون – بستنی – شیرینی – خاگینه – شكر سرخ- انواع خوراك گوشت گوسفند – نان گندم – نان سنگك – نان بربری

موفق باشید


این خبر از طرف طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
( http://tabib-khorasan.ir/news.php?extend.3953 )