عنوان خبر بدون مشورت با پزشك حجامت نكنيد
(شاخه: اخبار طب سنتی ایران)
ارسال شده توسط طبيب ايران زمين
پنجشنبه 8 تير 1391 - 14:14:37


 بدون مشورت با پزشك حجامت نكنيد
دكتر ناصررضایی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینكه ‌کاربست روش‌های گوناگون پاکسازی بدن، یکی از مهم‌ترین راه‌ها‌ی نگاهداشت تندرستی و پیشگیری از بیماری‌ها در مکتب طب سنتی ایران است، عنوان كرد: حکمای مکتب طب سنتی ایران برای پیشگیری از پیدایش مواد زاید و تباه در بدن و یا دفع آنها، تدابیری اندیشیده بودند تا افراد با مزاج‌ها‌ی گوناگون بدانند که با توجه به مزاج و شرایط بدنی و همچنین ویژگی‌های اقلیمی، فصلی و زیستی خود، باید چه پاکسازی‌هایی را انجام دهند تا از مزاج مناسب خود خارج نشوند و یا اگر دچار بیماری شدند، بتوانند آسان‌تر و زودتر به تندرستی بازگردند.

به گفته این دستیار دكترای تخصصی طب سنتی ایران، هر یک از این روش‌های پاکسازی از جمله حجامت قواعد، نکته‌ها‌ و ریزبینی‌ها‌ی فراوانی دارند که توجه به آنها بسیار ضروری است و عدم توجه به آنها از سوی پزشک، فرد حجامت‌ کننده و همچنین بیمار، می‌تواند موجب عوارض و گرفتاری‌هایی شود.

دکتر رضایی‌پور در توضیح انواع حجامت، گفت: نوع اول، حجامت با خون‌گیری، حجامت تر یا حجامت با شرط است.در این روش پس از بادکش کردن ناحیه مورد نظر، با استفاده از تیغ ظریف و استریل یک‌ بارمصرف، خراش‌هایی روی پوست ناحیه مورد نظر ایجاد شده و با بادکش‌های بعدی، مقداری خون، بنا بر تشخیص و صلاح پزشک خارج می‌شود.

وی اضافه كرد: نوع دوم، حجامت بدون خون‌گیری، حجامت خشک یا حجامت بلاشرط است که در آن تنها بادکش انجام می‌شود و امروزه نیز با عنوان بادکش شناخته می‌شود.

این دستیار دكترای تخصصی طب سنتی ایران، با اشاره به اینكه حجامت همراه با خون‌گیری، یک روش پاکسازی بخش‌های سطحی بدن از مواد زاید است، گفت: این مواد، یا طبیعی هستند و صرفاً مقدارشان به‌طورغیرعادی افزایش یافته و در بدن انباشته شده‌اند و یا اینكه دچار دگرگونی شده، به حالت غیرطبیعی درآمده و در بدن تجمع یافته‌اند.

این دستیار دكترای تخصصی طب سنتی ایران تأكید كرد: از نگاه حکیمان بزرگ طب ایرانی، حجامت تنها موادی را که در مویرگ‌های پوست وعضلات سطحی بدن گرد آمده‌اند، خارج می‌کند و بر خلاف «فصد»، یک روش پاکسازی عمقی به شمار نمی‌آید.به همین خاطر اگر نشانه‌ها‌ی زیادی و یا تباهی خون یا اخلاط دیگر در اعضای محیطی بدن پدید نیامده باشد، نباید حجامت کرد.زیرا نه تنها نیازی به آن نیست، بلکه موجب خروج مواد لازم و مورد نیاز بدن و سبب ضعف عضو نیز می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به اینكه گسترش و بكارگیری طب سنتی همواره با واكنش‌هایی از سوی پزشكان روبرو بوده است، آیا ترویج حجامت برای حفظ تندرستی امری ضروری به نظر می‌رسد یا خیر؟ عنوان كرد: حجامت و دیگر روش‌های خون‌گیری، روش‌هایی مؤثری در پاکسازی بدن و نگاهداشت تندرستی هستند.اما باید توجه داشت که این روش‌ها ابزارهای مفیدی در اختیار پزشک متخصص آگاه و زبردست هستند و به هیچ وجه نباید خودسرانه و بدون آگاهی از شرایط ویژه و نکات ریز مستتر در آن از این روش‌ها بهره جست.

ایسنا


این خبر از طرف طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
( http://tabib-khorasan.ir/news.php?extend.3815 )