Log directory is not writable - please CHMOD Plugins/log/logs to 777


عنوان خبرنظر طب سنتی در مورد بستنی وفالوده چیست؟
(شاخه: مشاوره هاي عمومي طب سنتي)
ارسال شده توسط طبيب ايران زمين
يكشنبه 15 مرداد 1391 - 00:09:00


مشاور:
دکتر جوادي
تاريخ مشاوره : دوشنبه 15/3/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 4/4/1391
تحصيلات : ديپلم
سن : 23
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام وخسته نباشید نظر طب سنتی در مورد بستنی وفالوده چیست؟بستنی سنت ی بهتره یا کارخانه ای؟به خصوص برای افراد با طبیعت سرد باتشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره:کاربر گرامی بستنی و فالوده ( پالوده )از خوردنی‌های ایرانی و از نوع دسر است.وبا وجود مواد افزودنی مانند زعفران و کاکائو با توجه به مقدار هرکدام در بستنی افزایش گرمب بوجود می آید ،بنابراین هرکسی با توجه به مزاج خود میتواند از مواد تعدیل کننده هم استفاده کند آجیلها هم معمولا به بستنی مزاج و مزه گرمتری میدهند.البته بستنی سنتی و تهیه شده از مواد غیر صنعتی و طبیعی مناسبتر است.


الف بستنی :

بستنی نوعی دسر یخ‌زده است، که باید شامل حداقل ۱۰٪ چربی شیر باشد. مقدار این چربی می‌تواند از ۱۰ تا ۱۶ درصد تغییر یابد که معمولاً بستنی‌ها حاوی ۱۴٪ چربی شیر هستند، همچنین بستنی می‌تواند شامل دیگر انواع لبنیات مثل خامه باشد که به همراه مواد شیرین‌کننده و طعم‌دهنده تهیه می‌شود. اولین کارخانه صنعتی بستنی‌سازی جهان در سال ۱۸۵۱در مریلند، کار خود را آغاز نمود.


انواع بستنی

بستنی دارای تنوع‌های گوناگونی است. مانند بستنی‌های سنتی، بستنی‌های ایتالیایی یا میوه‌ای، میلک شیک‌ها و بستنی‌های یخی

تاریخچه
در امپراطوری ایران ، مردم آب میوه کنسانتره انگور با برف را در یک کاسه قرار می دادند، و به عنوان یک درمان می خوردند، به خصوص زمانی که هوا گرم بود. برف را در اتاق های سرد زیرزمینی که به عنوان " یخچال' شناخته می شد نگه می داشتند، و یا برف تابستانی باقی مانده در بالای کوه های پایتخت اکباتان ECBATANA یا هگمتان که همدان HAGMATANA امروز است، استفاده می کردند. در 400 سال قبل از میلاد، ایرانیان یک مواد غذایی سرد اختراع کردند ، ساخته شده از گل رز به آب و ورمیشل ، یخ با مخلوط زعفران ، میوه ها و انواع طعم دهنده های دیگر که در طول تابستان برای خانواده سلطنتی سرو می شد . طی هزاران سال تمدن های باستان یخ را برای غذاهای سرد سرو می کردند. بی بی سی گزارش می دهد که مخلوط یخ زده از شیر و برنج در چین حدود 200 سال قبل از میلاد استفاده شده است.

بستنی ایرانی

نوعی بستنی با نام بستنی سنتی یا ایرانی در ایران رواج دارد که دارای طعم زعفران و رنگ زرد می‌باشد . این بستنی همراه با خلال پسته و تکه‌های بزرگ خامه است و طرفداران زیادی دارد .

اولین بار ناصرالدین شاه قاجار در سفر به فرانسه با بستنی آشنا شد. وی دوست داشت بستنی را به ایران بیاورد ولی هرگز نتوانست. اما جانشین وی مظفرالدین شاه در كاخ خودبستنی سازی تاسیس كرد.

پیش از این بستنی‌ها ی سه رنگ در بسیاری از شهرها رواج داشت که رنگ زرد آن زعفرانی، سفید آن وانیلی و رنگ قهوه ای دارچینی بود که توسط استاد بستنی ساز این سه رنگ به هم چسبیده و در ظروف یک بار مصرف فروخته می شدند.

ب-فالوده:

فالوده یا پالوده از خوردنی‌های ایرانی و از نوع دسر است. فالوده نوعی دسر یخی ایرانی است که با قرار دادن رشته‌های باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه می‌شود. پالوده شیراز و یزدوکرمان معروف است. پالوده شیرازی را معمولاً با یک نوع چاشنی مانند آب لیمو و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف می‌کنند.

فالوده از نوع شیرازیش در ایران و دیگر کشورها بیشتر از انواع دیگر مصرف دارد و در بسیاری از بستنی فروشی‌های سنتی به فروش می‌رسد و عبارت از رشته‌های نشاسته‌ای یخ زده و مخلفات که در قدیم الایام به شیوه سنتی تولید می‌شد، اما امروز با دستگاه‌های ویژه و ماشین‌هایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه می‌شود.فالوده کرمانی نیز از طرفداران خاص خود برخوردار است.


در گذشته فالوده به خوراکی گفته می شد که از پختن پودر بادام و شکر پخته می شد.

فالوده کرمانی

فالوده کرمانی از محبوبترین فالوده های ایرانی است. مواد لازم:هر کسی که به شهرکرمان سفر می کند حتما یکبار فالوده کرمانی را می خورد و مشتری آن می شود. شکر = 400گرم گلاب = نصف لیوان بید مشک = مقداری تخم بالنگ یا تخم شربتی = 20 گرم مواد لازم جهت مواد نشاسته ای پالوده نشاسته گل اعلا = 400 گرم آب = تقریبا 2500 گرم

طرز تهیه فالوده کرمانی
400 گرم شکر را با مقداری آب بگذارید بجوشد تا تقریبا به شكل شیره نبات یا مربا درآید و کنار بگذارید تا جهت مصرف سرد شود. طرز تهیه نشاسته : ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب بهم زده و روی حرارت بگذارید تا بجوش بیاید و دائم بهم بزنید. پس از اینکه پخت وغلیظ شد در یک سینی ریخته بطوری که قطر پالوده یک سانتیمتر بشود و بگذارید سرد شود سپس آن را با چاقو باریک باریک بعرض 1 سانتیمتر بریده و باز از طول همین طور مثل صفحه شطرنج بریده تا به صورت مکعب هایی به ابعاد یک سانتیمتر ایجاد شود و پس از آن این مکعب ها را در یک تشت آب خنک ریخته و در موقع مصرف مقداری از این مکعب ها را ریخته و مقداری که حدس می زنید که شیرین شود از این شربت و مقداری هم تخم بالنگ (تخم شربتی) که از قبل در لیوانی خیس نموده اید و کمی گلاب و بید مشک ریخته و سر میز ببرید.


تهیه فالوده شیرازی
برای تهیه فالوده به روش سنتی ابتدا مقداری نشاسته تازه را در آب حل می‌کردند و آن را روی حرارت کم می‌پختند تا کمی غلیظ شود. سپس داخل یک ظرف استوانه‌ای از جنس مس می‌ریختند و با دسته چوبی بر آن فشار وارد می‌کردند. نشاسته به شکل رشته‌هایی نازک از بخش آب‌کش مانند انتهای ظرف بیرون می‌آمد. این رشته‌ها که همچنان گرم بودند را مستقیماً به داخل آب بسیار سرد می‌ریختند تا سفت شوند. این ماده اولیه سپس روی یخ تراشیده شده ریخته می‌شد و با شربت ساده یا آبلیمو یا شربت آلبالو و کمی گلاب مزه‌دار می‌گشت. طعم‌هایی که می‌شود به فالوده اضافه کرد عبارت از: آب لیمو، به لیمو، آب شاتوت، گلاب، عرق‌های گیاهی مثل شاه تره و نسترن و....

موفق باشید


این خبر از طرف طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
( http://tabib-khorasan.ir/news.php?extend.2661 )